Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-supportrar på fel sektion - FCK: "Våra fans kände sig osäkra"

Europa League

FC Köpenhamn är självkritiskt kring matcharrangemanget mot Malmö FF.
På sin hemsida ber klubben om ursäkt till sina egna supportrar.
"Det råder ingen tvekan om att många av våra fans kände sig provocerade", skriver FCK.

Foto: Bildbyrån.

Arnór Traustasons mål såg till att Malmö FF besegrade FC Köpenhamn på Parken under torsdagen. Målet innebar även gruppseger och därmed avancemang till sextondelsfinal i Europa League.

MFF-supportrarnas marsch mot Parken innehöll stökigheter, där dansk polis ska ha svarat en rusning med tårgas efter att de ska ha fått pyroteknik kastat mot sig. Ekstra Bladets reportrar skrev att flera MFF-supportrar fick kväljningar och kräktes efter polisens insats med tårgas. Vittnesuppgifter sa också att FCK-supportrar ska ha stormat MFF-tåget.

Väl inne på Parken hade MFF-supportrar säkrat biljetter till flera olika sektioner, som var avsedda för hemmalagets supportrar eller neutrala åskådare. Till följd av detta gick FC Köpenhamn under fredagen ut och bad om ursäkt för säkerheten kring arrangemanget.

ANNONS

På sin hemsida skriver FCK bland annat följande i ett pressmeddelande:

"FC Köpenhamn beklagar att många av våra fans hade en dålig upplevelse vid ingångarna och på tribunen under torsdagens match mot Malmö FF. Vi har fått många klagomål på att det fanns Malmöfans på C-tribunen, vilket vi själva konstaterade under matchen.

På matchdagen avvisade vi hundratals Malmöfans vid ingångarna och eskorterade också ut många människor under matchen. Det är dock viktigt att komma ihåg att vi inte kan och inte får avvisa åskådare enbart på grund av deras nationalitet. Därför, trots alla våra åtgärder, kunde vi inte helt hindra Malmöfans från att komma in på vår fanssektion. Det råder ingen tvekan om att många av våra egna fans kände sig osäkra och provocerade, och vi är de första som beklagar det. Samtidigt är vi glada över att det trots allt inte utvecklades på ett sätt som orsakade allvarlig skada för någon".

ANNONS

Vidare skriver FCK att de hade följt utvecklingen av biljettförsäljningen kontinuerligt. Bland annat har de avvisat mer än 7 000 försök att köpa biljetter genom blockering av utländska kreditkort.

Fotbollskanalen har sökt MFF:s presschef, Peter Åhlander, för en kommentar.

"Vi håller på att skapa oss en bild av gårdagen och kommenterar därefter", skriver Åhlander i ett sms.

Publicerad 2019-12-13 kl 15:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto