TV: MFF:s stora skrällseger – vann mot Besiktas efter ny tabbe av Karius

MALMÖ. Andreas Vindheim slog ett inlägg rakt in i mål bakom Loris Karius och en stund senare fixade han straff, och Malmö FF lyckades därmed vinna mot den turkiska storklubben Besiktas (2-0) i Europa League.
- Vi spelade med rysningar i hela matchen, säger Andreas Vindheim till Kanal 9 om stöder från hemmasupportrarna.

Se MFF:s mål i Sporten i spelaren ovan.

Testet höll och Malmö FF kunde starta med både Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin i Europa League-gruppspelet mot Besiktas, och bästa möjliga elva för Uwe Rösler den här dagen innebar också Arnor Traustason som anfallare och Andreas Vindheim som högerback, där det senare skulle visa sig bli ett matchavgörande drag.

Besiktas vilade Ryan Babel och Ricardo Quaresma från start, och kom därmed till start med några reserver inför drygt 17 100 åskådare på ett temperaturmässigt kallt men atmosfärmässigt hett Stadion.

Första halvlek var jämn både i bollinnehav- och i chansväg. MFF tryckte på bra med sin press, och om Besiktas främsta chanser kom via kontringar och fasta situationer, så hittade MFF några inläggs- och distansskottlägen.

Scenförändringen kom tidigt i andra halvlek. Andreas Vindheim kom runt på högerkanten, slog ett långt inlägg, och på något sätt lyckades han hitta bollen över Loris Karius och in i mål, en liten déjà vu för tysken Karius efter vårens CL-final.

- Man får väl säga att det var ett inlägg, men om man inte försöker, så blir det inte mål. Det var ett viktigt mål, säger Andreas Vindheim till Kanal 9.

Besiktas försökte steppa upp direkt med att slänga in både Ricardo Quaresma och Babel, och Quaresma slog direkt ett par fina frisparksinlägg där dock offsideflaggan var i vägen för ett mål samt en bra målchans.

- Vi hade bra kontroll och släppte inte till så mycket chanser. Johan (Dahlin) gjorde två bra räddningar, men annars behandlar vi också bollen bättre i andra halvlek och kommer till några chanser, säger han i sändningen.

Det här skulle dock bli Vindheims största match i Malmö FF-tröjan såhär långt. Han tog ett långlöpp, blev nedriven, och fixade en straff med en kvart kvar. Målskytt på straffen: Markus Rosenberg. Efter förlusten mot Genk förra månaden fick MFF därmed en oerhört viktig seger inför kommande matcher i gruppspelet, och extra positivt för MFF var att Sarpsborg tog en skrällseger mot Genk i kväll.

- Vi pratade om det i halvlek, att vi skulle komma in bakom. Mackan (Markus Rosenberg) vinner varje duell med backen, så det var bara att springa in bakom när bollen kom. Det var solklar straff, säger Vindheim.

- Vi spelade med rysningar hela matchen. Det var en fantastisk publik, häftigt, fortsätter MFF-backen.

Malmö FF: Dahlin - Nielsen (92'), Bengtsson, Safari - Vindheim, Lewicki, Bachirou, Christiansen (72'), Rieks - Traustason (85'), Rosenberg.

Inhoppare: Innocent (72'), Antonsson (85'), Brorsson (92').

Besiktas: Karius - Gönül (82'), Pepe, Vida, Erkin - Medel, Uysal - Töre (59'), Ljajic (70'), Lens - Love.

Inhoppare: Babel (59'), Quaresma (70'), Özyakup (82').