Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu vill Turina skrälla igen: ”Vi kan gå vidare”

Europa League

Ivan Turina blev återigen en av hjältarna när AIK skrällde i Europa.
– Kolla bara på deras anfallsbesättning. De har landslagsmän från Holland, Belgien och Slovenien. Strootman är en av de bästa spelarna jag någonsitt sett, säger han.

Foto: Scanpix

Ivan Turina

Storstryk mot Napoli, knapp förlust mot Dnipro och nu poäng borta mot PSV Eindhoven. AIK:s Europa-spel har börjat skörda poäng.

– Jag är mer än nöjd med det här resultatet. Vi kom till en fantastisk arena och spelade mot ett av de bästa lagen i den här turneringen, säger AIK-keepern Ivan Turina till FotbollDirekt.se.

– Kolla bara på deras anfallsbesättning. De har landslagsmän från Holland, Belgien och Slovenien. Strootman är en av de bästa spelarna jag någonsin sett. I vårt lag har vi spelare som gjorde sin andra match utanför Sverige, så det var ganska tydligt att vi slot ur underläge.

Trots skrällen så säger Turina att det fanns ett viss mått av besvikelse efter matchen.

ANNONS

– När allt var slut och vi kom in i omklädningsrummet så insåg vi att vi ändå missat en stor chans.

Men vi måste se det positivt, återigen visade vi att vi kan presterade mot den här typen av motstånd och att vi står oss bra i en turnering av den här kvalitén. Det viktigaste var hur vi reagerade när de gjorde mål. Vi gick inte ner oss utan fortsatte att spela och skapade ännu bättre lägen på tilläggstid, vilket visar på karaktär.

– Vi har absolut inte gett upp detta utan ska göra allt vi kan för att ta oss till nästa runda. Det är förstås ett långskott, men vi är idrottsmän och hoppet är det sista som överger oss.

Turina varnades också för maskning.

– Jag skadade mig faktiskt, men jag kanske segade en minut eller två, säger han och skrattar. Det var nog första gången någonsin som det var bosniska domare, så jag kunde inte säga något fult ord på mitt eget språk heller eftersom att de förstod allting.

ANNONS
Publicerad 2012-10-26 kl 14:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto