Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya covid-fall i AZ - kan innebära skrivbordsförlust och att Jesper Karlssons EL-debut får vänta

Europa League

AZ har rapporterat flera nya covid-fall efter att ha rapporterat nio stycken förra veckan.
Nu är det oklart om man får resa till Neapel för mötet med Napoli.
Det är inte det enda: en utebliven resa kan innebära en tvångsförlust med 3-0.

Foto: Bildbyrån.

Jesper Karlsson skrev i september på för nederländska klubben AZ Alkmaar. I debuten blev det två assister och i helgen gjorde han sitt första mål för klubben i läckert manér.

AZ kvalificerade sig till Europa League-gruppspel när man föll i Champions Leagues tredje kvalrunda mot Dynamo Kiev i mitten av september. För Karlssons del, innebär det att 22-åringen kommer att få spela i Europa för första gången.

Debuten är planerad på torsdag mot Napoli. Det, på den kända San Paolo-stadion. Men efter att AZ bekräftat nya covid-fall, så är det nu oklart om de får resa till Neapel för att spela matchen. Det uppger journalisten Tancredi Palmeri.

ANNONS

Palmeri skriver att efter AZ bekräftat nya covid-fall, utöver de nio som klubben bekräftade förra veckan, är man nu i kontakt med nederländska och italienska myndigheter samt Uefa angående om man får resa till Neapel och om matchen kommer att spelas.

Palmeri fortsätter att skriva att Uefa förmodligen kommer tvinga fram spel, men att den lokala hälsomyndigheten i Napoli kan förbjuda spel. Vad skulle det då innebära för AZ:s del? 3-0-förlust eller att matchen skjuts upp. Napoli var med om en liknande situation tidigare i oktober när de skulle mött Juventus i Turin.

Holländska tv-kanalen NOS rapporterar att det rör sig om åtta nya spelare som smittats av covid-19. Om så är fallet, kommer matchen att skjutas upp automatiskt.

Uefas regler säger att om ett lag har 13 spelare tillgängliga, med en målvakt inkluderat, så ska matchen spelas som planerat. Men om AZ har ytterligare åtta spelare som testat positivt uppgår totalen av antalet smittade AZ-spelare till 17 - vilket skulle innebära att man inte har 13 spelare tillgängliga. Således skulle matchen bli uppskjuten automatiskt.

ANNONS
Publicerad 2020-10-20 kl 14:02
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto