Oavgjort i "svenskmötet"

Europa League

Många svenskar på planen när FC Köpenhamn möter PSV. Isaksson som väntat i målet för PSV där Toivonen får sitta på bänken.

1-0 39' Gronkjaer (straff)
1-1 72' Dzsudzsak

Isaksson har stått för en hel del kvalificerade räddningar i inledningen. Landslagsmålvakten har räddat sitt PSV kvar i matchen mot FC Köpenhamn. Och holländarna har varit oerhört bleka i den första halvleken, därför kanske vi kan hoppas på att Toivonen får chansen att förändra något.

Svenskarna i FCK har skött sig bra och Oscar Wendt ser väldigt pigg ut. Johan Wiland ännu inte fått ett enda skott emot sig, varken på eller utanför mål.

Köpenhamn gör 1-0 på straff i den 39:e minuten. N'Doye dras ner i straffområder och dansen Jesper Gronkjaer sätter straffen till vänster när Isaksson dyker till höger. Rättvist trots att Isaksson storspelat hela halvleken.

Ola Toivonen byts in i den 71:a minuten och den utbytte Orlando Engelaar hinner inte ens dra på sig överdragströjan innan PSV har kvitterat. Toivonen var och nosade vi första stolpen när inlägget till målet kom, när han missade tog istället ungraren Dzsudzsak hand om bollen och placerade den bakom FCK.

Matchen har börjat tända till den senaste stunden, utöver det har andra halvlek varit ganska lugn.

Matchen svänger fram och tillbaka i slutet, men det blir till slut delad poäng på Parken. Ett förhållandevis rättvis resultat sett till matchbilden – Köpenhamn var bäst i första och PSV ryckte upp sig avsevärt i andra.

Bytet av Toivonen kändes som ett piggt och innovativt drag för det holländska anfallsspelet.

PSV behåller ledningen i grupp K när Sparta Prag besegrade Cluj på bortaplan. FCK ligger näst sist i gruppen.

Europa league, grupp K

Cluj, Rumänien-Sparta Prag 1-3 (1—2)
0—1 Jan Holenda (6), 0—2 Jan Holenda (13), 1—2 Lacina Traore (25), 1—3 Bony Wilfried (90).
Utv, Cluj, Rumänien: Gabriel Muresan (64), Bogdan Mara (88).

FC Köpenhamn-PSV Eindhoven 1-1 (1—0)
1—0 Jesper Grönkjaer (40 str), 1—1 Balazs Dzsudzsak (72).
Publik: 21 605.
Johan Wiland, Mikael Antonsson och Oscar Wendt spelade hela matchen för FC Köpenhamn. Andreas Isaksson spelade hela matchen och Ola Toivonen blev inbytt i den 71:a minuten för PSV Eindhoven.