Olsson om snöpliga Europa League-uttåget: "En av de tuffare förlusterna i karriären"

Europa League

Krasnodar var på väg mot Europa League-kvartsfinal.
Då släppte Kristoffer Olssons lag in ett mål i den 93:e minuten som innebar uttåg.
"En av de tuffare förlusterna i karriären", skriver han i ett meddelande till Fotbollskanalen.

FC Krasnodar med Kristoffer Olsson och Viktor Claesson i spetsen var under torsdagen ytterst nära på att avancera i Europa League. Magomed Sulejmanov gjorde ett sent mål i den 85:e minuten mot Valencia och det hade räckt för att ta laget vidare till kvartsfinal.

Men på övertid tappade Viktor Claesson bollen på mittplan, varpå Valencia tilläts göra ett anfall till. Kevin Gameiro hittade då fram till Goncalo Guedes som i sin tur hittade nätet. Dubbelmötet slutade därmed 3-2 i Valencias favör i uttåget var ett faktum för Krasnodar.

Förlusten svider rejält för Kristoffer Olsson, som spelade 90 minuter i matchen.

"Såklart jättetungt! Även fast man varit i klubben en kort tid så är det en av de tuffare förlusterna i karriären faktiskt. På sättet det blir när vi gör mål när det är fem minuter kvar och är vidare... Över två matcher är vi bättre än dem", skriver Olsson i ett meddelade till Fotbollskanalen.

Hur ska Krasnodar gå vidare efter uttåget? Laget är nu utslaget i Europa League likväl som cupen och riktar därmed fokus på att försöka triumfera i ligan.

"Vi får fokusera på ligan nu, lära oss av det här och även ta med att vi gick vidare från gruppen (innan jag kom till klubben) och att vi slog ut Leverkusen".

Krasnodar ställs härnäst mot Lokomotiv i ligan. Olsson har framträtt i sju tävlingsmatcher i klubben sedan anslöt från AIK.

Tidigare under fredagen lottades Europa League-kvarsfinalerna.

Publicerad 2019-03-15 kl 20:16