Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Orbán träffade ungersk Union Berlin-stjärna - i klubbstugan

Europa League

BERLIN. Ungerns kontroversiella president Viktor Orbán besöker Berlin i dagarna.
Då valde han att träffa landsmannen András Schäfer, till vardags mittfältare i Union Berlin.
- Vi gjorde rummet tillgängligt av respekt för presidentkontoret, säger kommunikationschefen Christian Arbeit. 

Foto: Bildbyrån

András Schäfer och Viktor Orbán.

Orbán är i Tyskland under fyra dagar och besöker bland andra förbundskanslern Olaf Scholz och hans företrädare på posten, Angela Merkel. Den reaktionäre ungerske presidenten hann också med en privat avstickare i Berlin, där han träffade Union Berlins 23-årige mittfältare András Schäfer som spelar för det ungerska landslaget.

Mötet ägde rum utanför Stadion An der Alten Försterei, närmare bestämt i klubbstugan som fungerar som en slags presidentloge för Union Berlin-pamparna. Enligt sajten spox.com fick Union Berlin reda på Orbáns besök bara några timmar i förväg.

Klubbpresidenten Dirk Ziegler närvarade inte dock inte vid mötet. Det gjorde däremot kommunikationschefen Christian Arbeit.

ANNONS

- Det fanns en officiell förfrågan från Orbán om att träffa den ungerska spelaren. Det var inget officiellt välkomnande, utan vi gjorde rummet tillgängligt av respekt för presidentkontoret. Vad jag gjorde där? Jag var där i jobbet och deltog inte. Vi svarade på en officiell förfrågan, säger Arbeit på dagens presskonferens.

András Schäfer blev förra veckan utvisad mot Malmö FF och är därmed avstängd när lagen möts på torsdag i Europa League igen.

Publicerad 2022-10-12 kl 14:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto