Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
8:13

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östersund med storplaner för arenan - vill spela Europa-kval hemma

Östersund har fått besked om att deras hemmaarena Jämtkraft Arena inte godkänns för spel i Europa League-kvalet.
Nu ber klubben om kommunens hjälp för att åtgärda problemen.
- Skulle bli uppriktigt ledsen om vi inte kan ordna det här, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

Tidigare i vår vann Östersunds FK svenska cupen, vilket innebär att laget går in i Europa League-kvalets andra runda i höst. Men som läget är nu kommer ÖFK inte att få spela sina kvalmatcher hemma på Jämtkraft Arena, som inte godkändes efter Uefas inspektion under tisdagen.

Arenan behöver vara kategori 2-klassad av Uefa för spel i den andra kvalomgången och för att Jämtkraft Arena ska nå upp dit behöver man asfaltera hela området runt arenan, för så länge sten och grus kan plockas med in på läktaren kommer Uefa säga nej till spel där.

ANNONS

Till den tredje kvalomgången behöver planen byggas ut. Just nu är måtten på Jämtkraft Arenas matta 105x65 meter, men Uefa kräver 105x68 meter. Utöver det måste även utrymmen för media förbättras. Skulle Östersund ta sig till play off-rundan krävs spel på en kategori 4-klassad arena, vilket innebär bland annat att minst 8000 godkända sittplatser ska finnas på arenan.

ÖFK satsar nu på att göra om Jämtkraft Arena till just en kategori 4-klassad arena innan höstens kvalspel. Man ber kommunen, som äger arenan, om hjälp att genomföra sina planer.

- Vi ser väldigt positivt på möjligheterna att hinna göra åtgärderna och transformera arenan till en kategori 4-klassad arena. Det är klart att vi inte äger frågan själva, utan det här ligger i händerna på vår kommun. Men vi kommer ju betala via hyran. Med ett bra och hårt samarbete, och en gemensam vilja, kommer vi fixa det, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Du tror att ni hinner ordna även sittplatserna, ni har ju bara lite över 5000 sittplatser i dag?

ANNONS
- Ja, det tror jag. Absolut. Men det krävs en enorm vilja och samarbete. Man ska komma ihåg att vi byggde vår arena på 13 månader. Då ägde vi inte marken, vi hade ingen detaljplan, det fanns inget bygglov. Vi vet att vi kan göra saker som inte är normalt.

- Vi har ju två kortsidor där vi inte har sittplats och det är inte så att vi inte har en klar plan för det här.

Kindberg har inte hunnit ta en första kontakt med kommunen om ärendet, men säger:

- Det här är ju historiskt för Östersund och Jämtland. Att få bjuda våra fans på det här är något otroligt. Om det är någon gång som jag skulle bli otroligt ledsen är det om det här inte går att lösa. Måste vi spela någon annanstans, då blir jag uppriktigt superledsen.

Alternativa spelplatser för Östersund är arenor som Tele2 Arena och Friends Arena i Stockholm, dessutom finns Borås Arena i Borås, Swedbank Stadion i Malmö och Gamla Ullevi i Göteborg.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-16 kl 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto