Peking vann i EL-kvalet - Thern målskytt i segern

Europa League-kval

Mållöst efter första halvlek.
Men i den andra vaknade Norrköping och vann till slut med 2-0 i Europa League-kvalet.

Under torsdagen gick IFK Norrköping in i säsongens Europa League-kval när man ställdes borta mot St Patrick’s Athletic från Irland.

Peking gick in i matchen som favoriter, men inledningsvis hade man problem och matchen var jämn.

I slutet av halvleken skapade dock det svenska laget en fin chans. Efter en långboll hamnade bollen framför fötterna på mittbacken Kasper Larsen som från nära håll var nära att trycka in 1-0. Men danskens avslut blockerades av en St Patrick’s-spelare ut till en resultatlös hörna.

Men utdelningen skulle komma för Peking.

I början av den andra halvleken fick Simon Thern bollen till vänster i straffområdet och med ett hårt avslut kunde han placera in bollen i nät fram till 1-0.

Målet gav också Norrköping självförtroende och trots att hemmalaget försökte trycka fram positionerna hade man svårt att komma till något riktigt heta lägen.

I stället kunde Norrköping sticka upp i flera omställningar och till slut fick man också utdelning när ett självmål gav 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Ett gynnsamt resultat för Peking inför returen som spelas på Östgötaporten om en vecka.

Lagens startelvor:

St Patrick Athletic: Clarke – Kelly, Desmond, Toner, Bermingham – Madden, Clifford, Lennon, Coleman – Drennan, Shaw

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Larsen, Lauritsen - Krogh Gerson, Fransson, Thorarinsson, Skrabb - Larsson, Nyman, Thern