POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Pizzi tar på sig Valencias genomklappning

Foto: SCANPIX

BARCELONA. Valencia föll stort mot Basel i Europa League och nu tar Pizzi på sig förlusten - Jag skäms över hur vi spelade, det är jag som bär ansvaret men spelarna måste vara självkritiska, säger Valenciatränaren efter matchen.
Valencia ser inte ut att kunna ta en Europa-plats i ligaspelet men har varit tydliga att man vill spela ute i Europa även nästa säsong och därför är klubbens målsättning att vinna Europa League. 

Men torsdagens 3-0 förlust borta mot FC Basel ger inte de förutsättningar den spanska klubben hade hoppats på och efteråt är lagets tränare Juan Antonio Pizzi besviken på Valencias prestation i Schweiz.

-  Det finns ingen bortförklaring för sättet vi spelade på. Jag skäms över hur vi spelade under den första halvleken. Jag är den som bär det största ansvaret. Men jag förstår inte varför vi gick ut så här och varför vi inte gick ut i första halvleken som vi gjorde i den andra, säger Pizzi.

Efter en dålig första halvlek var det ett helt annat Valencia som kom ut i andra halvlek och Pizzi förklarar vad som gjordes i halvtid.

-  Allt vi gjorde i halvtid var att korrigera det som var fel för vi gjorde ingenting rätt i den första halvleken.

Men även om Valenciatränaren tar på sig förlusten så uttrycker han att även spelarna måste vara självkritiska.

-  Det är mitt ansvar att hitta rätt balans och intensitet. Men det är ingen som är ensam ansvarig för allt, inte tränaren och inte spelarna. De måste vara självkritiska, säger Pizzi på presskonferensen efter matchen.

Publicerad 2014-04-04 kl 17:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå