Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Rasar efter tveksamma Alkmaar-straffen

ALKMAAR. Ingen tvekan vilka som var bästa laget - Alkmaar gav Malmö en fotbollslektion. Men straffen som gav 2-0 gnager MFF:arna.
- Det är för jävligt att det sker på den här nivån, säger Pontus Jansson.

0-1-underläge för Malmö. Alkmaars Roy Beerens utmanade Ricardinho och föll över brassens ben - men var det innanför straffområdet? Domaren Ivan Bebek pekade på straffpunkten utan att tveka, och mållinjedomaren var lika säker han. Trots vilda MFF-protester: straff och gult kort till Ricardinho.

- Jag har inte sett reprisen men ute på planen kändes det som solklart utanför straffomradet, säger Pontus Jansson till FotbollDirekt.se.

- Sedan har jag fått höra av de som sett repriser att det faktiskt var klart utanför. De har assisterande domaren i närheten av situationen och mållinjedomaren står ju precis där... det är ju det han är där för att se, vad ska de annars ha honom till? Att det sker på den här nivån i Europaspel, jag tycker att det är för jävligt. Och jag tycker synd om Ricardinho.

Hur känns det att få det målet i baken?
- Ja det straffmålet blir väldigt avgörande, det blir tungt mentalt för oss efter det. Om vi får med oss 0-1 in i andra halvlek, vem vet vad som hade hänt då?

Hur är det att gå in i paus med 0-3-underläge, vad säger man till varann?
- Vi sa bara till varandra att vi skulle spela andra halvlek som att det var en ny match och försöka vinna den. Nu spelar vi 1-1 i andra och det kan vi i alla fall ta med oss härifrån. Vi skapar lite halvchanser i slutet också.

Men samtidigt skriver Pontus Jansson under på att Malmö var numret för litet, den tveksamma straffen och andra halvlek till trots. Om det fanns lärdomar att dra av bortamatchen mot Dinamo Zagreb så blev också Alkmaar en lektion. Misstag straffar sig på ett annat sätt ute i Europa.

- Det var inget som överraskade med dem (Alkmaar). Vi visste ju att det här skulle bli tufft. De påminner väldigt mycket om Dinamo Zagreb, bollskickliga och rörliga. Skulle nog säga att de lagen håller ungefär samma klass.

- Det känns inte som att vi var tagna av stundens allvar i alla fall. Jag menar, första kvarten av matchen är vi ju bra med, det kändes inte nervöst. Sedan få vi tuffa mål emot oss, de gör tre på de tre chanser de har i första halvlek. Det är så det är på den här nivån, det är väl en lärdom vi kan dra av den här matchen.

Publicerad 2011-09-16 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons