Romas mardröm: Dubbla skadesmällar i bortaförlusten

Europa League

Det blev ingen lyckosam torsdag för Roma.
Förlust mot Feyenoord och till råga på allt fick både Tammy Abraham och Paulo Dybala utgå med befarade skador.

Roma är i brygga efter det första mötet.

Lecce - Roma
Lecce
Roma
STREAMA PÅ MÅNDAG

Feyenoord leder den holländska ligan i storartad stil och matchen mot Roma var också den chans på revansch som supportrarna hoppats på sedan finalförlusten i Conference League mot José Mourinhos manskap.

Redan i mitten av den första halvleken tvingades Roma-stjärnan Paulo Dybala till ett byte efter en befarad ljumskskada.

Efter argentinarens skada hade Roma en tuff uppgift framför sig och Feyenoord visade prov på ett fint presspel framför ett fullsatt De Kuip.

Men i slutet av den första halvleken landade en Roma-hörna på Mats Wieffers arm i Feyenoords straffområde, något som resulterade i straffspark för gästerna.

Men från elva meter fick José Mourinho se sin lagkapten, Lorenzo Pellegrini, pricka utsidan av stolpen och ställningen var alltjämt 0-0 efter de första 45 minuterna.

Men den andra halvleken hann knappt börja innan den stora olycksfågeln vid straffsituationen, Mats Wieffer, kunde revanschera sig genom att sätta dit 1-0 på ett välplacerat volleyskott utanför straffområdet.

Efter målet tvingades José Mourinho att byta ut nästa tongivande spelare. Detta efter att Tammy Abraham skadat sig i en duell i offensivt straffområde.

In kom Andrea Belotti, men varken Belotti eller de andra Roma-spelarna mäktade med mer än en ribbträff efter en hörna och Wieffers mål skulle visa sig bli matchens enda.

Efter matchen var José Mourinho trots allt stolt över sitt lags insats.

- Abraham och Dybala skadade? Jag vet inte, men om de säger till mig att de är skadade på planen har jag inte mycket att göra. Vi har inte Haaland där framme. Vi gör alltid vårt bästa, spelarna ansträngde sig och offrade sig. Vi har svårigheter, det är en tuff match på söndag och sedan igen på torsdag. Vi har inte många spelare att rotera, säger han till Sky Sports.

Nu är Roma piskat att vinna i nästa veckas returmöte hemma på Stadio Olimpico om man ska upprepa fjolårets succé i Europaspelet.

Returen spelas på torsdag om en vecka med start 21:00.