Europa League

Säsongen har varit tung för Markus Rosenberg i Werder Bremen. Ikväll inleder han på bänken hemma mot Austria Wien.

1-0 81' Borowski
2-0 84' Almeida

I den 62:a minuten får svensken äntligen chansen att spräcka nollan i matchen. Anfallskollegan Marko Marin byts ut och in kommer Markus Rosenberg.
Än så länge har vi inte sett något mål på Weserstadion trots att hemmalaget har haft det mesta av spelet och chanserna.

Rosenberg har varit en härlig injektion i det tyska anfallsspelet. Två gånger om har han spelat fram Tim Borowski till jättelägen. I det första chippar svensken fram till Borowski till ett friläge som han lägger utanför. Men i det andra nickskarvar Rosenberg snyggt fram tysken som ensam kan lägga in 1-0 till Werder Bremen i den 81:a minuten.

Strax därpå gör man även 2-0, Rosenberg slår ett inlägg som efter mycket om och men når fram till Hugo Almeida som kan knåpa in 2-0.

Werder Bremen håller undan och vinner matchen mot Austria Wien. Markus Rosenberg byttes in och Bremen lyckades till slut göra mål på österrikarna, men det kändes som om det bara var en tidsfråga. Tyskarna hade som sagt spelet och chanserna. Det måste vara enormt skönt för självförtroendet för Markus Rosenberg när han var så pass delaktig i vinsten under sin korta tid på planen.