Europa League

Fotbollskanalen.se har koll på läget efter samtliga Europa League-matcher i kväll.

19:00

PSG - Benfica 1-1 (2-3 sammanlagt)

PSG skulle försöka vända ett 1-2-underläge hemma på Park des Princes. Benfica utökade dock tidigt sin ledning - och Mathieu Bodmers drömvolley räckte inte hela vägen. Benfica vidare som första portugisiska lag.

Manchester City - Dynamo Kiev 1-0 (1-2 sammanlagt)

Storsatsande City föll borta i Ukraina efter mål av bland annat den gamle megastjärnan Andrej Sjevtjenko. Hemma i England blev Balotelli utvisad efter att ha varit farligt högt uppe med dobbarna. Kolarov gjorde dock 1-0 efter en frispark, men City lyckades inte få in en kvittering trots fina chanser på övertid. Kiev vidare till kvarten.

Zenit - Twente 2-0 (2-3 sammanlagt)

Bajramis och Bengtssons Twente vann enkelt förra veckan och det såg på förhand ut som att Twente enkelt skulle gå vidare. Två Zenitmål i första halvlek gjorde dock Twentefansen nervösa - men Emir Bajrami och hans holländska kompisar höll ut och går vidare till kvartsfinal.

Spartak Moskva - Ajax 3-0 (4-0 sammanlagt)

Brassen Alex gjorde matchens enda mål i Amsterdam - i ett minusgradigt Moskva satte han en snygg frispark när Spartak relativt enkelt avfärdade holländarna med 3-0. Spartak skulle visa sig bli enda ryska lag vidare till kvarten.

21:05

Porto - CSKA Moskva 2-1 (3-1 sammanlagt)

Porto, med Europa Leagues skytteligaledare Falcao i täten, stod för ett styrkebesked borta i Moskva förra veckan. Även på hemmaplan var de portugisiska ligaledarna starka, och efter mål av Hulk och Guarín vann man med 2-1. Porto ser mer och mer ut som en favorit till slutsegern i Europa League.

Rangers - PSV 0-1 (0-1 sammanlagt)

I Eindoven blev det 0-0 trots att Ola Toivonen vackert serverat Marcus Berg med två ypperliga lägen. På Ibrox i Glasgow serverade Dzsudzsak Jermain Lens framför mål i första halvlek. Den holländske landslagsmannen gjorde inget misstag - och gjorde matchens enda mål vilket tog PSV vidare. Marcus Berg blev utbytt i andra halvlek, men Ola Toivonen och Andreas Isaksson spelade hela matchen för holländarna.

Villareal - Leverkusen 2-1 (5-3 sammanlagt)

Nilmar och Rossi kirrade seger för "de gula ubåtarna" i det första mötet - brassen Nilmars segermål kom i den 94:e minuten. Villareal fortsatte med sitt frejdiga anfallsspel i returen hemma i Spanien, vilket resulterade i två mål framåt (Cazorla och Rossi) och ett tröstmål i baken (Derdiyok). Villareal blir enda spanska lag till kvartsfinal.

Liverpool - Braga 0-0 (0-1 sammanlagt)

En klumpig Kyrgiakostackling förra veckan gav straff och seger för portugisiska Braga. På Anfield förde Liverpool spelet, men skapade alldeles för få riktigt heta chanser. Andy Carroll hotade ibland men sprang mest offside. N'Gog kom in och hade ett par hyfsade lägen, men det slutade 0-0. Braga blir Portugals tredje lag i EL-kvarten.

Publicerad 2011-03-17 kl 23:06