Silva missade straff - Leipzig utjämnade ändå

Europa League

Ett klassmål från Muriel räckte inte för att ge Atalanta tre poäng.
Lagen fick i stället nöja sig med en poäng vardera när Leipzig utjämnade trots missad straff.

Under torsdagskvällen tog Leipzig emot Atalanta på hemmaplan. Det var första kvartsfinalen i Europa League där Emil Forsberg började på bänken för sitt Leipzig.

Matchen spelades på Red Bull Arena.

Bara tre minuter in i matchen drog Atalantas vänsterback José Luis Palomino på sig ett gult kort efter en duell mot Leipzig-anfallaren Christopher Nkunku. Inget dröm-utgångsläge för Palomino med en hungrig Nkunku på sin kant.

När matchen hade pågått i drygt en kvart tryckte Atalantas anfallare Luis Muriel dit matchens första och halvlekens enda mål, på egen hand. Efter ett fint förarbete av anfallaren själv avslutade han med ett stenhårt skott till höger om Peter Gulácsi.

Leipzig svarade inte förrän sju minuter senare, då med ett stolpskott från Andre Silva. Men det hjälpte inte. Det tyska laget kom inte loss i första halvlek, trots att innermittfältaren Konrad Laimer gjorde flera ärliga försök att ta sig förbi Atalantas trebackslinje.

Men när andra halvlek blåstes igång av domare Michael Oliver var Leipzig på hugget. Det lönade sig. I matchminut 57 fixade Nkunku en straff som slogs av Andre Silva. Leipzig missade både straffen och returen, men bara minuten senare utjämnade laget genom självmål.

1-1 och Emil Forsberg välkomnades in på planen i stället för Andre Silva. Även Dani Olmo fick lämna matchen för att ge plats åt Dominik Szoboszlai.

21-åringen var nära att ge Leipzig ledningen när han serverades ett fint inlägg på huvudet. Men nicken tog i ribban. Inhopparen skulle bjuda på flera chanser, bland annat ett skott utifrån efter en snabb kontring. Men avgörandet kom aldrig, för något av lagen.

Leipzig: Gulácsi - Klostermann, Orban, Gvardiol - Henrichs, Kampl, Laimer, Angelino, Olmo, Nkunku - Silva

Atalanta: Musso - de Roon, Demiral, Palomino - Hateboer, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta - Pessina, Muriel, Pašalić

Publicerad 2022-04-07 kl 21:11