POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2v

Skrälläge för Häcken mot AZ: "Vi vill vara offensivare"

Foto: Bildbyrån

Peter Abrahamsson förlängde i veckan sitt avtal med Häcken.
Under torsdagen har hans lag chansen att skrälla sig vidare till nästa runda i Europa League-kvalet.
- Vi behöver vara lite mer framåtlutade, säger målvakten till Fotbollskanalen

Peter Abrahamsson har varit gjuten i Häckens startelva de senaste säsongerna och under tisdagen förlängde målvakten sitt avtal med laget från Hisingen till 2023.

- Det känns väldigt bra tycker jag. Det har varit en liten process fram och tillbaka men nu är beslutet taget och det känns jättebra. Jag har haft fina år i klubben och jag hoppas att det blir så framöver. Jag gillar det klubben gör och den utvecklingen som pågår. Det är roligt att vara med på den resan, säger Abrahamsson själv om kontraktsförlängningen till Fotbollskanalen.

Abrahamsson berättar att det funnits annat intresse, men att beslutet att förlänga med Häcken växt fram.

- Jag har inte haft något kontrakt liggandes på bordet framför mig som jag kunnat skriva på men det har funnits intresse som varit konkret. Nu tog jag det här beslutet. Jag hade kunnat vänta längre, men det har växt fram hos mig att det här är rätt beslut, säger målvakten.

Och kanske skulle hans beslut att förlänga med Häcken kännas än bättre av en framgång i Europa. På torsdagen ställs Hisingenlaget mot AZ Alkmaar i returen i Europa League-kvalet och har chansen att skrälla sig vidare mot det holländska laget som slutade femma i ligaspelet i fjol.

- Känslan är god tycker jag. Vi har fått känna på de där nere lite och vi vet vad det är för lag som kommer hit. Vi är hoppfulla om att kunna vinna den här matchen, säger Abrahamsson.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?
- Vi hade förutspått att det skulle bli en anstormning från början där nere, men vädret gjorde nog att de sparade lite på krafterna. Jag tror ändå att de kommer med en aggressiv press som de är bra på. Matchbilden kommer nog bli ganska lik, men vi vill vara offensivare än vad vi var där nere.

Sedan tidigare står det klart att Häcken får klara sig utan stjärnanfallaren Alexander Jeremejeff, då Häcken missat att registrera honom till den här omgången. Dessutom är mittbacken Rasmus Lindgren ett frågetecken då han skadade foten i helgens möte med Djurgården i allsvenskan.

- Det är klart att det är två tongivande spelare för oss, men jag tror att de som står bakom och flåsar i nacken är redo att ta chansen. Jag är inte så orolig för det egentligen även om det är två viktiga spelare för oss, säger Abrahamsson.

Det första mötet i Holland slutade 0-0 och Häcken behöver således spräcka målnollan för att ta sig vidare till nästa runda.

- Vi behöver vara lite mer framåtlutade. Vi är trygga på Bravida och vet att vi brukar vara bra där. Sen måste vi anfalla med mer folk än vad vi gjorde i Holland för att skapa chanserna, men jag tror att vi kommer hitta lägen och då måste vi sätta dit dem. Det kommer också krävas ett lika solitt försvarsspel som där nere. Det är ett bra lag vi möter, säger Abrahamsson.

Torsdagens möte mellan Häcken och AZ spelade klockan 18:30.

Publicerad 2019-08-01 kl 09:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå