Skrällen: Qarabag slog ut Braga

Primeira Liga

Braga var favorit.
Men Qarabag skrällde och tog sig vidare i Europa League.

Braga hade chans på avancemang i Champions League inför den sista gruppspelsomgången, där Napoli stod för motståndet. Men det blev förlust för den portugisiska toppklubben som i stället fick spela vidare i Europa League.

Där lottades man mot Qarabag - som blev tvåa i en grupp bestående av Bayer Leverkusen, Molde och Häcken - i första omgången av slutspelsfasen, play off till åttondelsfinalerna. Klubben från Azerbajdzjan skrällde i den första matchen av dubbelmötet och vann med 4-2 på hemmaplan.

Sedan fullbordade man knallen på bortaplan.

Braga hämtade upp underläget under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Först gjorde Qarabags Matheus Silva 1-2 i den 102:a minuten. Bragas Simon Banza replikerade  på straff 13 minuter senare.

Det gick mot straffar. Men på tilläggstid i den andra förlängningskvarten gjorde Narima Akhundzade mål för Qarabag.

Matchen slutade i 3-2-seger för Braga, men Qarabag vann dubbelmötet med  6-5 och avancemanget till åttondelsfinalarna var ett faktum.

Publicerad 2024-02-22 kl 21:50