Europa League

Sporting kryssade mot RKS Rakow i Europa League.
Då blev svenske Viktor Gyökeres utvisad efter knappa åtta minuter.

På torsdagskvällen spelade RKS Rakow Czestochowa mot Viktor Gyökeres Sporting i Europa League. Det var den tredje gruppspelsomgången.

Succésvensken har stått för sex mål och en assist på sju matcher i ligan och två mål på två matcher i Europa League.

Men mot Rakow fick Gyökeres en mardrömsstart. Han såg nämligen rött - efter bara åtta minuter. En olycklig placering av dobbarna bakifrån på Zoran Arsenic vänsterfot resulterade i en utvisning. Därfter fick Sporting klara sig med en man mindre.

Det skulle dock inte hindra Sporting från att ta ledningen. Efter 14 minuter satte Sebastian Coates 1-0.

Målet från första halvlek stod sig länge men inte matchen ut. Med tio minuter kvar av andra halvlek lyckades Rakow kvittera. Inbytte Fabian Piasecki räddade en poäng knappt fyra minuter efter han byttes in.

Matchen slutade 1-1.

Rakow: Kovacevic - Racovitan, Arsenic, Rundic - Tudor, Kochergin, Berggren, Plavsic - Cebula, Crnac, Yeboah

Sporting: Israel - Diomande, Goncalo Inacio, Coates - Ricardo Esgaio, Morita, Hjulmand, Matheus Reis - Edwards, Gyökeres, Pedro Goncalves