Storförlust för Häcken mot Leipzig - på väg ut ur Europa League

Bundesliga

Häcken blev överkört i Europa League-kvalet mot Leipzig.
I Tyskland vann hemmalaget med 4-0.

Häcken fick en mycket svår lott i Europa League-kvalets andra runda i Bundesliga-topplaget RB Leipzig. Och det skulle visa sig bli en övermäktig uppgift. Leipzig vann det första mötet på RB Arena med 4-0.

Häcken inledde dock positivt och stod upp bra första halvtimmen. Men efter 35 minuter var det dock hemmalaget som tog ledningen. Bruma tog emot bollen i straffområdet och placerade in 1-0, efter att Ramus Lindgren olyckligt halkat till. Och bara tre minuter senare kom även 2-0 när Matheus Cunha tryckte upp bollen mot bortre krysset. Jobbiga minuter för Häcken, som inte skulle orka resa sig.

Fem minuter in i andra halvlek ställde Leipzig om snabbt och Kevin Kampl kom fri och kunde placera in 3-0. Trots en utvisning på Stefan Ilsanker skulle även 4-0 komma innan matchen var slut. Jean-Kevin Augustin rullade dit slutresultat och säkrade en storseger för Leipzig.

Tyskarna står nu med ena foten i tredje rundan efter returen på Bravida Arena om en vecka.

Lagens startelvor:

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Saracchi - Demme, Ilsanker, Kampl - Cunha, Augustin, Bruma.

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Lindgren, Hammar, Arkivuo - Faltsetas, Friberg - Celik, Irandust, Paulinho - Kamara.