POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Succétränaren tackade Guardiola, Mourinho och Bobby Robson

Andre Villas-Boas tog Europa League-titeln med Porto. Efteråt tackade han andra stora tränare – bland annat framlidne Sir Bobby Robson.
- Jag fick aldrig tillfället att säga farväl till honom, sa han enligt ESPN.

Porto vann Europa League efter att man vunnit mot Braga med 1-0. Många tillskriver segern Andre Villas-Boas, den 33-åriga succétränaren som redan vunnit portugisiska supercupen och ligan med laget. Efter segern tillskrev Villas-Boas segern hans medarbetare, Portos spelare och supportrar – och ett par tränare som influerat honom på vägen till huvudtränare för Porto.

- Jag skulle vilja ge beröm till Pep Guardiola och Jose Mourinho. Mourinho introducerade mig till professionell fotboll, så jag skulle vilja tillägna det här honom och någon som redan lämnat oss, men som spelat en stor roll i min karriär – Sir Bobby Robson.

Villas-Boas bodde på samma gata som Robson när han var tonåring, när engelsmannen tränade Porto, och de två hamnade då i en hätsk debatt om Robsons laguttagningar. Spelaren de diskuterade var Domingos Paciência, som i nuläget tränar Braga – Portos motståndare i onsdagens Europa League-final.

Robson var en viktig person i Villas-Boas tidiga utveckling som tränare. Den framgångsrike engelska tränaren avled för snart två år sedan.

- Jag fick aldrig tillfället att säga farväl till honom. Jag vill tillägna den här segern honom och hans fru, Elsie, och tacka honom för allt han gjort för mig.

Efter Villas-Boas succé är han just nu ett av de hetaste tränarnamnen i fotbollsvärlden. 33-åringen har dock varit bestämd med att han vill fortsätta med det han startat i Porto och satsa vidare i Champions League – med alla sina stjärnor.

- Spekulation är normalt för både tränare och spelare. Men det är inte enkelt för några av våra talanger att försvinna från oss. Hulk har en försäljningsklausul på 100 miljoner euro, Falcaos ligger på 30 miljoner. Det är svårt för en klubb att hosta upp de summorna. Det är inte omöjligt, men låt oss hoppas att vi kan behålla majoriteten av våra stjärnor till nästa år.

Publicerad 2011-05-19 kl 17:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå