Swansea mosade Malmö

Europa League

Det var aldrig något snack. Swansea körde över Malmö fullständigt och vann med 4-0.

- Vi visste att det är ett bra lag och det fick vi erfara under matchen, sa Rikard Norling på den efterföljande presskonferensen.

Michu öppnade upp målskyttet för Malmö.

Nej, det ville sig inte alls för Malmö FF. Storfavoriterna Swansea dominerade mötet i den tredje kvalomgången till Europa League fullständigt

Redan efter 36:e minuters spel kom det första målet för hemmalaget. Mittbacken Filip Helander halkade olyckligt och spanjoren Michu friställdes. Väl där gjorde han inga misstag utan rullade in ledningsmålet stolpe in.

- Precis när de höll på att tappa greppet kom den situationen och de gjorde mål, resonerade Rikard Norling på presskonferensen efter matchen.

Tidigt i den andra halvleken kom också 2-0 för Swansea. Nyförvärvet Bony visade fin spänst och tryckte dit bollen med pannan i det bortre hörnet - helt otagbart för Johan Dahlin i målet. Målet föregicks dock av en straffsituation där Magnus Eriksson vräktes omkull i straffområdet. Domaren valde att fria.

Och det skulle bli än värre för skåningarna. Det nykomponerade anfallsparet Bony och Michu tog återigen vara på en försvarsmiss från Malmö. Den här gången var det Jiloan Hamad som tappade bollen på mittplan, Michu kom fri, prickade stolpen men där rakade Bony in 3-0. Nattsvart för Malmö.

Spiken i kistan satte förmodligen nyrförvärvet Alejandro Pozuelo när han, mycket vackert, satte 4-0 framspelad av tvåmålsskytten Bony.

- Vi visste att det är ett bra lag och det fick vi erfara under matchen, sa Rikard Norling.

Ett smärre mirakel behövs nu om Malmö ska ha en chans att vända på det här underläget.

- Självklart ska vi göra ett försök. Det kan inte bli värre.