Europa League

Barcelona var länge hårt pressat i Tyskland.
Till slut ordnade Ferran Torres kryss i första Europa League-kvartsfinalen.

Barcelona bortaspelade under torsdagen mot Eintracht Frankfurt i första kvartsfinalmötet i Europa League. Barcelona åkte lite oväntat ut i Champions League-gruppspelet och går därmed nu för att vinna Europa League.

Barcelona skapade matchens första heta chans, då Ferran Torres hotade med ett farligt avslut, men sedan tog Eintracht Frankfurt över kommandot.

Frankfurt kom till flera avslut under matchens första minuter, och närmast var Djibril Sow, som blev frispelad i straffområdet, men sköt utanför. Frankfurt ropade sedan på straff i slutet av första halvlek, då Rafael Santos Borré föll i en duell med Sergio Busquets, men domaren valde att inte peka på straffpunkten efter VAR-granskning.

Till slut fick Frankfurt utdelning i andra halvlek.

Borussia Dortmund-lånet Ansgar Knauff, 20, slog till med ett drömmål till 1-0 för hemmalaget, och där och då såg den tyska klubben ut att vara på väg mot seger.

Men Barcelona gav inte upp och fick i den 66:e minuten in ett kvitteringsmål, då Torres avslutade ett fint anfall till 1-1, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Barcelona har därmed nu ett bra resultat att spela på inför returen på torsdag i nästa vecka på Camp Nou i Katalonien.

Eintracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Hinteregger, N´Dicka - Knauff, Jakic, Sow, Kostic - Lindstrøm, Borré, Kamada.

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Piqué, Garcia, Alba - Pedri, Busquets, Gavi - Traore, Aubameyang, Torres.