Jesper Karlssons AZ gästar Napoli i Europa League.
Då finns svensken med från start och gör Europa-debut.

Jesper Karlsson skrev i september på för nederländska klubben AZ och under sin inledande tid i klubben har svensken imponerat. I sin debut stod svensken för två assister och i den senaste ligamatchen stod han för ett drömmål - som även blev hans första för klubben.

Under torsdagen gästade Napoli i Europa League - och då fanns Karlsson med från start. Det innebar att Karlsson därmed gjorde sin Europa-debut, då han aldrig tidigare spelat i vare sig Champions League eller Europa League.

Värt att notera är att matchen faktiskt kommer till spel, då det inför varit osäkert om AZ ens skulle få resa till Neapel. Den nederländska klubben har de senaste två veckorna bekräftat hela 13 covid-fall, och Neapels hälsomyndighet var ytterst tveksamma att låta laget resa till staden. Men till slut blev det klart att matchen fick spelas.

Efter en mållös första halvlek tog bortalaget AZ ledningen genom anfallaren Dani de Wit efter 57 minuter. AZ:s norske högerback, Jonas Svensson, avancerade längs AZ:s högerkant innan han levererade ett lågt inlägg in i Napolis straffområde. Väl i straffområdet dök de Wit upp vid främre stolpen och stötte in 1-0 till AZ.

Napoli forcerade intensivt efter de Wits ledningsmål, men AZ lyckades hålla igen och försvara hem tre poäng - trots sina 13 covid-fall.

Jesper Karlsson hade knappt kunnat få en bättre start på sin karriär i Europa League. Härnäst väntar Riejka hemma på AFAS Stadion nästa vecka.

Startelvorna:

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Hysaj - Ruiz, Lobotka - Politano, Mertens, Lozano - Osimhen.

AZ: Bizot - Svensson, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjö, Stengs, Koopmeiners - Sugawara, De Wit, Karlsson.