Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Trots skrattmatch - AZ-amerikan hyllar MFF

ALKMAAR. Det talades om förnedring och kross efteråt - men AZ Alkmaars amerikanske forwardsstjärna Jozy Altidore håller inte med:
- Malmö är ett riktigt bra lag, jag menar det verkligen.

I svenska medier talas det om förnedring och kross. Men från motståndarlagets perspektiv låter det annorlunda. Alkmaars amerikanske landslagsanfallare Jozy Altidore ser trots den solklara 4-1-segern potential i MFF.

Altidore satte Alkmaar på rätt kurs när han pangade in 1-0 från 30 meters håll. Den store strikern erkänner att han inte hade någon större koll på sina svenska motståndare innan matchen. Och resultatet och matchbilden under densamma är inget som får honom att hålla inne med berömmet gentemot Malmö.

- Jag kan inte säga att jag visste jättemycket på förhand, säger Jozy Altidore till FotbollDirekt.se.

- Men jag hade hört en del från min amerikanske kompis i Glasgow Rangers, Maurice Edu. Han berättade att de var ett passningsskickligt lag som var bra i omställningarna. Och jag menar, slår man ut Rangers så är man bra, inget snack.

Det är ni som är bra snarare än de som är dåliga?
- Ja, jag tycker det. Vi är inne i ett fantastiskt stim, och ikväll gör vi återigen en bra match. Vi har bra fart på bollen, stressar dem bra och låter dem inte göra vad de är bra på, att ställa om och använda sin snabbhet. Men jag tycker ändå att man kunde ana kvaliteterna hos Malmö. De är ett riktigt bra lag, jag menar det verkligen. Det finns speed och bollskicklighet där, och de försöker spela fotboll med tanke bakom i anfallen.

- Nummer 7 (Daniel Larsson) imponerade med sin snabbhet, han var ett hot i djupet hela tiden. Sedan var nummer 17 (Ivo Pekalski) bra med bollen och gav oss problem på mittfältet.

Alkmaar fick en flygande start i gruppspelet och får hållas som starka kandidater till segern i gruppen. Men Altidore ser det som en öppen historia.

- Jag tror att det kommer se helt annorlunda ut när vi möter Malmö på deras hemmaplan, det gör det alltid. Det känns som en öppen grupp och de har lika stora chanser som de andra lagen. Det är fem matcher kvar, detta kan ändras snabbt.

Rasmus Elm utsågs till matchens lirare och hyllades unisont efter matchen. Altidore är inte sen att stämma in i kören.
- Rasmus är en av de bästa jag spelat med i min karriär, en fantastisk passningsspelare och i den här matchen är han briljant på mitten. Det är en stor ära för mig att få spela med honom.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-09-16 kl 15:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons