Tuff EL-premiär för United - föll mot "La Real" efter omdiskuterad straff: "Förbryllande"

Europa League

Lisandro Martinez orsakade straff mot Real Sociedad.
Det blev Manchester Uniteds fall i Europa League-premiären.
"Straffen var hård", skrev The Guardian-journalisten jamie Jackson på Twitter.

På torsdagskvällen klev Manchester United in i Europa League-gruppspelet när man tog emot Real Sociedad på Old Trafford. Nye chefstränaren Erik ten Hag valde då att rotera rejält i startelvan jämfört med segermatchen mot Arsenal i ligan senast.

Bland annat fick både Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga chansen från start. Lindelöf fick därmed göra sina första minuter den här säsongen, medan det blev Elangas sjätte match.

Manchester United var det något bättre laget i första halvlek, men målchanserna lös inledningsvis med sin frånvaro. I 36:e minuten såg Cristiano Ronaldo dock ut att ge United ledningen då han kraftfullt nickade in Diogo Dalots inlägg, men portugisens mål dömdes bort för offside.

I början av andra halvlek fick Real Sociedad straff. David Silva avlossade ett skott som styrde på Lisandro Martinez lår upp på armen, varpå domaren pekade på elvameterspunkten. Trots VAR-granskning stod domaren fast vid sitt beslut.

Brais Méndez klev sedermera fram och sköt in 0-1.

"Förbryllande att det straffbeslutet står kvar", skrev Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst på Twitter.

"Martinez har gjort en riktigt bra halvlek, trots att domaren befläckade den".

Även The Guardian-journalisten Jamie Jackson försvarade Martinez.

"Straffen emot honom var hård", skrev han på Twitter.

Manchester United pressade på för ett kvitteringsmål men hade svårt att skapa chanser. Med drygt tio minuter kvar att spela testade Casemiro skott från distans, men Alejandro Remiro i "La Real"-målet räddade.

Hemmalaget kom inte närmare än så. Manchester United förlorade Europa League-premiären med 0-1 och är nu något pressat inför resterande delen av gruppspelet.

"Burop från många Manchester United-fans. Straffbeslutet var löjligt men det ska inte maskera en dålig, ryckig insats av United", skriver Samuel Luckhurst efter slutsignal.

"Några konstiga beslut av ten Hag: Fred som '10:a' och Eriksen av i halvtid var lika förbryllande som att VAR stod fast vid straffen".

Manchester United: De Gea - Dalot, Maguire, Nilsson Lindelöf, Malacia - Fred, Casemiro, Eriksen - Antony, Ronaldo, Elanga.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Elustondo, Pacheco, Munoz - Mendez, Zubimendi, Merino - Silva, Umar, Kubo.