Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Backmans tavla sänkte AIK: "För dåligt av mig"

Europa League

RÅSUNDA. Hans ryggtavla sänkte AIK i Europa League.

Efteråt tar Niklas Backman på sig skulden.

- Det var för dåligt av mig, klantigt, säger försvararen till fotbollskanalen.se.

Med sju minuter kvar mot FC Dnipro Dnipropetrovsk skulle 23-åringen skarva hem en lång lyra med bakhuvudet till målvakten Ivan Turina. Men han missbedömde bollbanan – och tajmade nicken helt fel. Studsen tog istället på ena skuldran och blev en dämpning till den framstörtande Jevhen Seleznjov, som enkelt rullade in 2-3 på Råsunda.

- Det var för dåligt av mig, jag fick ingen riktigt träff alls. Om jag fått det hade jag enkelt kunna styra hem till Ivan, men nu blev det inte så, säger Backman.

Hur gick tankarna efter händelsen?

- Klart att det är tungt nu, men under själva matchen vill man bara fortsätta att gå för segern. När domaren blåste av kändes det däremot inte så kul. Vi var inte ett dugg sämre än motståndarna egentligen, men vi bjöd dem på vinsten.

ANNONS

Backman vill inte skylla på otur, utan tar helt och hållet på sig skulden för den förlorade poängen. Nu ligger AIK sist i sin grupp, som enda klubb utan vare sig seger eller kryss de två första omgångarna.

- Klart att det blir tungt när man lägger sig i kväll, men man är en professionell fotbollsspelare. Som mittback kommer misstagen ibland, det måste man kunna hantera. Det gäller att skaka av sig det här så fort som möjligt, jag menar det går ju inte att spela om matchen, så vad ska man göra, säger Backman.

Hur kommer du igen efter detta?

- Det är en ny match på söndag, mot Gefle. Tre poäng där så är man på banan, då är alla glada igen.

Publicerad 2012-10-05 kl 00:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto