TV: Benitez: "Misstaget förändrade hela semifinalen"

Europa League

Dnipro kvitterade mot Napoli på ett mål som borde dömts bort på grund av offside. Efter matchen var både Rafa Benitez och Marek Hamsik kritiska och oförstående till hur domarna kunde missa det.

Europa League-semifinalen mellan Napoli och Dnipro slutade 1-1, men efterspelet skulle komma att gå hett till.

Anledningen till Napolis ilska var att målskytten Seleznyov såg ut att befinna sig i klar offside-position när han sköt in kvitteringen.

Napolis president, Aurelio De Laurentiis, var rasande efter matchen och krävde bland annat UEFA-presidenten Michel Platinis avgång.

Även tränare Rafa Benitez var mycket kritisk.

-Alla kunde se misstaget som förändrade resultatet och hela semifinalen. Jag är ledsen eftersom vi förtjänade att vinna. Nu får vi istället blicka framåt mot returen, nu måste vi vinna, sa Benitez enligt Corriere dello Sport.

Napoli-mittfältaren Marek Hamsik hade svårt att förstå hur den assisterande domaren kunde missa offsiden.

-Ska jag vara helt ärlig så var det svårt att inte se att det var offside. Vi spelade inte särskilt bra i den första halvleken, men hade vi gjort ett andra mål i den andra halvleken hade det inte varit några diskussioner.

-Vi dominerade matchen och vi är förbannade eftersom de gjorde mål på deras första chans på ett felaktigt mål, menade Hamsik.