TV: Dempsey tog Spurs vidare i EL

Europa League

Tottenham spelade en avgörande match mot Panathinaikos i Europa League. Clint Dempsey var segerorganisatör då han låg bakom både 1-0 och 2-1 innan han blev utbytt.

Andres Villas-Boas

Panathinaikos var piskade att vinna över Tottenham för att ta sig vidare från Europa Leagues gruppspel. För Tottenham räcker det med oavgjort, men laget vann till slut med klara 3-1.

Det var Tottenham som tog ledningen hemma på White Heart Lane. Dempsey slog en fin djupledsboll som helt friställde Adebayor. Han gjorde i sin tur inte några misstag och placerade lugnt in bollen intill målvaktens vänstra stolpe.

Tio minuter in i den andra halvleken lyckades Panathinaikos kvittera till 1-1 genom Zeca. Men med kvarten kvar låg Dempsey bakom Tottenhams andra ledningsmål i matchen. Den här gången avslutade anfallaren själv med en nick som gick in i mål via ribban och målvakten.

Dempsey byttes sedan ut, men Tottenham kunde trots det utöka sin ledning med tio minuter kvar av matchen. Då chippade Defoe in slutresultatet 3-1.

Laguppställningar:

Tottenham: Friedel - Walker, Caulker, Vertonghen, Naughton - Lennon, Sandro, Carroll, Dempsey - Adebayor, Defoe

Panathinaikos: Karnezis - Seitaridis, Triantafyllopoulos, Vyntra, Spyropoulos - Zeca, Sow, Vitolo, Sissoko, Mavrias - Toché

Följ matchen minut för minut via länken till höger!

Publicerad 2012-12-06 kl 23:03