TV: Griezmann stor hjälte när Atlético tog hem Europa League-titeln

Europa League

Atlético Madrid är Europa League-mästare.
Stor hjälte blev Antoine Griezmann som målade dubbelt i 3-0-segern mot Marseille.
- Jag har jobbat hårt i många år för att få uppleva ett sådant här ögonblick, säger fransmannen enligt Uefa.

Se höjdpunkterna från matchen i sportsändningen i spelaren ovan (03.45 in i klippet).

Marseille ställdes mot Atlético Madrid i finalen av Europa League. Och bortalaget fick klara sig utan sin tränare Diego Simeone vid sidlinjen. Detta efter att Uefa stängt av argentinaren efter att hans agerande i semifinalspelet mot Arsenal.

I finalen inledde Marseille bäst och hade bland annat ett friläge. Valère Germain fick bollen i djupled men avslutet träffade inte mål. Istället var det Atlético som skulle ta ledningen i den 21 minuten. Marseilles André Anguissa svarade för en misslyckad touch och Antoine Griezmann kunde placera in ledningsmålet.

Tio minuter senare kom nästa smäll för Marseille. Landslagsmittfältaren Dimitri Payet slog upp en lårskada och brast ut i gråt. Payet tröstades av medspelare och Atléticos Griezmann som spelar i landslaget tillsammans med Marseille-kaptenen. Tungt för Payet och huvudbry för den franska förbundskaptenen Didier Deschamps när han tar ut den franska VM-truppen under torsdagen.

I början av den andra halvleken kunde Atlético också utöka sin ledning. Antoine Griezmann kom fri med en utrusande Steve Mandanda i hemmamålet. Griezmann var kylig när han chippade in 2-0-målet för den spanska ligatvåan.

Efter Griezmanns 2-0-mål skapades inga jättechanser för något av lagen. Ändå fram tills den 80 minuten när Konstantinos Mitroglou nickade bollen i insidan av stolpen för Marseille.

I slutskedet av matchen kunde Atlético sätta dit 3-0 när lagkapten Gabi placerade in bollen till vänster om Marseille-målvakten Steve Mandanda. Segern innebär att Atlético är Europa League-mästare för tredje gången.

- Det här är en trofé för våra fans. De förtjänar allting. Jag är säker på att nästa år kommer bli likadant och vi kommer spela ännu en final, säger högerbacken Juanfran enligt Uefas hemsida.