TV: Här är Fulhams sköna vändning - klart för final i Europa League

Fulham - Hamburg 2-1

0-1 Petric 30'
1-1 Davies 70'
2-1 Gera 76'

I fjol gick det inte alls. I år gick det inte heller. För andra året i rad förlorade Hamburg semifinalen i Europa league, den här gången med 1—2 mot Fulham.

I finalen ställs Fulham antingen mot Atletico Madrid.

Förra året förlorade det tyska bundesligalaget semifinalen i Europa league mot seriekonkurrenten Bremen. I år, mot engelska Fulham, sade den avstängde Hamburgsspelaren Joris Mathijsen till Uefas hemsida att spelarna i laget var extremt sugna på att vara ett av lagen i finalen på Hamburgs egna hemmaarena.

- Förra säsongen förlorade vi semifinalen, men i år har vi lite extra motivation då finalen avgörs på vår hemmaplan. Och hur många gånger i sin karriär får man spela en semifinal i Europa league? Vi kommer verkligen göra allt för att vinna, sade han.

Efter 0—0 i den första matchen, tog Hamburg ledningen i den 22:a minuten av returen efter att Mladen Pétric dundrade in en frispark från 30 meter.

Då var Hamburg i final.

Men i slutet av matchen vände allt.

Hamburgs motivation försvann och Fulham kom tillbaka.

Först kvitterade Simon Davies till 1—1 i den 69:e minuten på Danny Murphys framspelning. Sju minuter senare kom seger- och finalmålet genom Zoltan Gera.

Hamburgs Marcus Berg fick inte någon speltid, och David Elm fanns inte med i Fulhams trupp.

I finalen, som avgöras den 12 maj i Hamburg, får Fulham möta Atletico Madrid.

Fulham: Schwarzer - Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky - Duff, Etuhu,
Murphy, Davies - Gera, Zamora.

Hamburg: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Tesche, Jarolim, Ze Roberto, Pitroipa - Petric, Van Nistelrooy.