TV: Juve, Spurs, Napoli och Sevilladerby - här är alla mål från Europa League

Europa League

Här är alla resultaten från den första rundan av åttondelsfinalerna i Europa League.

Tottenham hamnade i underläge med 0—2 hemma på White Hart Lane mot Benfica i första åttondelsmatchen i Europa League. En kraftfull frispark från dansken Christian Eriksen gav Tottenham hopp, men när Luisão dundrade in sitt andra mål som gav 1—3 hade inte Tottenham något svar.

Med en kraftfull språngnick från Baptistão efter en kvarts spel tog Betis ledningen i derbyt mot Sevilla. Hemmalaget Sevilla dominerade men Antonio Adán i Betismålet radade upp fina räddningar. I 77:e minuten kom nästa chock för hemmapubliken när Salvador Sevilla (!) gjorde 0—2 för Betis.

Juventus tog en tidig ledning hemma mot Fiorentina och Arturo Vidals 1—0 såg ut att räcka till seger. Mario Gomez kvitterade dock tio minuter före slutsignal.

Aron Jóhannsson gav AZ Alkmaar ledningen på straff hemma mot ryska Anzji Machatjkala efter en halvtimmes spel och målet blev matchens enda. Både Mattias Johansson och Viktor Elm spelade från start i AZ.

Lyon hamnade i underläge redan i andra minuten hemma mot Viktoria Plzen, men vände och vann med 4—1.

Bulgariska Ludogorets Razgrad var chanslöst mot Valencia. Spanjorerna åkte hem från Sofia med 3—0-seger i bagaget, trots att laget fick Seydou Keita utvisad redan i den 24:e minuten. Porto besegrade Napoli med 1—0 i en händelserik match som kunde och borde ha varit betydligt mer målrik. Båda lagen skapade ett flertal chanser, men hemmalagets fullträff i den 57:e minuten genom Jackson Martinez blev matchens enda. Åttondelen mellan Basel och Salzburg slutade 0—0.

Returerna spelas 20 mars.

Tottenham-Benfica 1-3 (0—1)
0—1 Rodrigo (29), 0—2 Luisao (58), 1—2 Christian Eriksen (63), 1—3 Luisao (84).
Publik: 35 000.

Sevilla-Betis 0-2 (0—1)
0—1 Leo Baptistao (15), 0—2 Salva Sevilla (77).
Publik: 45 000.

Lyon-Viktoria Plzen, Tjeckien 4-1 (1—1)
0—1 Tomas Horava (3), 1—1 Gueida Fofana (12), 2—1 Alexandre Lacazette (53), 3—1 Arnold Mvuemba (61), 4—1 Gueida Fofana (70).
Publik: 28 248.

AZ Alkmaar-Anzji Machatjkala 1-0 (1—0)
1—0 Aron Johannsson (29 str).
Publik: 9 653.
Viktor Elm och Mattias Johansson spelade hela matchen för AZ Alkmaar.

Juventus-Fiorentina 1-1 (1—0)
1—0 Arturo Vidal (3), 1—1 Mario Gomez (79).
Publik: 39 610.

Basel-Salzburg 0-0 Publik: 22 000.

Porto-Napoli 1-0 (0—0)
1—0 Jackson Martinez (57).
Publik: 25 520.

Razgrad, Bulgarien-Valencia 0-3 (0—2)

0—1 Antonio Barragan (5), 0—2 Federico Cartabia (34), 0—3 Philippe Senderos (59).
Utv, Razgrad, Bulgarien: Juninho Quixada (79). Valencia: Seydou Keita (25).
Publik: 44 000.
Publicerad 2014-03-13 kl 23:59