TV: Knapp förlust för Helsingborg

Europa League

En magsjuk målvakt, en skadad nyckelspelare och en riktigt billig straff.
Trots att det mesta gick emot Helsingborg har laget fortfarande en bra chans till avancemang efter 0-1 på bortaplan mot Standard Liege i playoff-spelet till fotbollens Europa league.

För målvakten Pär Hansson började uppladdningen inför torsdagens match på toaletten med magsjuka. Trots det kom han till spel mot Standard Liege - och tur var väl det.

Strax innan paus visade han i stället magkänsla när han gick åt rätt håll och räddade en straff som hemmalaget fått billigt efter att HIF-backen Joseph Baffo strukit med händerna över ryggen på en motståndare som föll lätt.

Matchen på den regnsjuka planen i Liege hade annars börjat på sämsta möjliga sätt för Helsingborg. Erik Edman tvingades till byte redan efter åtta minuter och ersattes i backlinjen av Erik Wahlstedt.

Standard förde spelet långa stunder, men HIF var inte utan målchanser. Mattias Lindström hade ett jätteläge i den 27:e minuten, men språngnicken på Erik Sundins precis inlägg gick missade precis målet.

Mohamed Tchite dunkade till slut i stället in segermålet för belgarna i den 60:e matchminuten, efter en misslyckad rensning av Baffo.
Returen spelas i Helsingborg på torsdag.