Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

TV: Lundh: "Övertygad om att spelarna i Manchester kommer vara påverkade"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Attentatet i Manchester har dominerat rubrikerna inför finalen på Friends Arena.
Fotbollskanalens Olof Lundh menar att det får effekt för spelet på planen.
- Jag är övertygad om att framför allt spelarna i Manchester United kommer att vara påverkade, säger han i Nyhetsmorgon.

På onsdagskvällen ställs Manchester United mot Ajax i finalen av Europa League. Finalen spelas på Friends Arena och av förklarliga skäl, efter terrordådet i Manchester, har säkerhetsaspekten hamnat i fokus.

Fotbollskanalens Olof Lundh menar att händelsen utan tvekan kommer att ha inverkan på spelet på planen, men även inramningen till matchen.

- Jag är övertygad om att framför allt spelarna i Manchester United kommer att vara påverkade. Det är en stad de verkar i och det är det sista som händer innan de åker hit. De ställde in sin presskonferens, de spelar med sorgband och Uefa lägger ner showen man skulle haft. Det kommer att bli en helt annan stämning inför matchen och det är klart att det påverkar spelarna även om de särskilt vill ge sitt yttersta och kanske ta hem pokalen till Manchester ännu mer efter det här, säger han i Nyhetsmorgon.

Det är inte första gången det spelas fotboll i nära anslutning till att ett attentat skett och Lundh menar att Uefa, förbundet och polisen gör rätt som har ett väl tilltaget säkerhetspådrag.

- Det är säkert rätt att man tagit höjd för detta. Vi får inte glömma bort att det var ett terrordåd i Stockholm i april. Borussia Dortmund drabbades inför en Champions League-match, även om det nog inte visat sig att det var terrorrelaterat så var det ändå något som skakade om. Det finns en stor förberedelse för detta och EM spelades ju i skuggan av det som hände i Paris.

- Man spelar vidare och man kan tycka att det är cyniskt eller att det är bra för att man inte låter terroristerna vinna.

Fotbollsförbundets säkerhetschef Martin Fredman:

- Händelsen i Manchester har bidragit till att det skruvats till, definitivt, säger han.

Vad är det som har förändrats?
- Själva arbetet har inte förändrats utifrån att vi låg på en så pass hög nivå innan. Personalmässigt och det vi byggt ute vid arenan för att säkra de här områdena och bara kunna släppa in folk med biljetter i olika steg. Vi vill hålla biljettlösa borta, vi ska inte ha några ordningsstörningar vid arenan.

- I de delarna ligger det självklart att försöka kontrollera så att vi inte får upp en person med avsevärt allvarligare syfte.

I spelaren ser ni intervjun med Olof Lundh.

Publicerad 2017-05-24 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons