TV: Östersund slog Arsenal på Emirates - ändå utslaget ur Europa League

Östersund skakade Arsenal och vann med 2-1 på Emirates Stadium.
Men Europa League-äventyret är trots allt slut efter totalt 4-2 till London-klubben.
- Jag är oerhört stolt över insatsen, säger tränaren Graham Potter enligt Uefa.

Se höjdpunkterna från Östersunds seger på Emirates i sportsändningen i spelaren ovan (7.20 in i klippet).

Skulle Östersund kunna göra det omöjliga?

Efter en 3-0-förlust mot Arsenal på Jämtkraft Arena fanns det ingenting som talade för det. Men ÖFK hade inte gett sig. Laget chockade publiken på Emirates Stadium och vann matchen, men i dubbelmötet var det ändå Arsenal som vann med totalt 4-2.

Östersund inledde mötet på ett helt annat sätt än på Jämtkraft Arena. Och det skulle ge utdelning. Efter slarv i försvaret rann Hosam Aiesh igenom och via en försvarare satte han 1-0 i den 22:a minuten. Direkt efter lyftes bollen fram till Ken Sema, som vred och vände innan han mycket snyggt tryckte in 2-0 i borte hörnet.

Saman Ghoddos assisterade till båda ÖFK-målen.

2-0 stod sig in i paus. Hemmapubliken vädrade sitt missnöje efter domarens signal med kraftiga burop.

ÖFK hade vittring, men direkt i andra halvlek reducerade Arsenal när Ronald Mukiibi misslyckats med att rensa bollen. Sead Kolasinac dunkade in 2-1.

Gästerna fortsatte att försöka och skapade några fina chanser, men något mer mål blev det inte. Östersund vann med 2-1, men i dubbelmötet fick jämtarna se sig besegrade med 4-2.

ÖFK:s Europa League-framfart har därmed nått sitt slut.

- Vi pratade om att försöka spela bra, vinna matchen och hoppas på ett mirakel. Vi nådde två av tre. Sätt till prestationen, karaktären och modet hos spelarna var det på en väldigt bra nivå.

Lagens startelvor:

Arsenal: Ospina - Bellerin, Chambers, Holding, Kolasinac - Mchitarjan, Elneny, Maitland-Niles, Iwobi - Wilshere - Welbeck.

Östersund: Keita - Mukiibi, Pettersson, Papagiannopoulos, Widgren - Aiesh, Edwards, Nouri, Sema - Ghoddos, Hopcutt.