TV: Pirlos magiska frispark och Napolis uttåg - se alla mål från Europa League

Europa League

Andrea Pirlo skickade Juventus till kvartsfinal i Europa League efter ett suveränt frisparksmål mot Fiorentina.

Valencia, Lyon och Benfica tog sig också vidare — liksom "svensklaget" AZ Alkmaar. Men Napoli föll tungt.

Juventus levde farligt efter 1—1 i hemmamötet mot serie A-kollegan Fiorentina. Då klev Andrea Prilo fram.

Fiorentinas Gonzalo Roidriguez drog på sig sitt andra gula kort i 70:e minuten. Pirlo smällde in frisparken rätt upp i högra krysset bakom en chanslös Neto. Med det målet gick det italienska mästarlaget vidare.

Tottenham var nära att skrälla på Estadio da Luz i Lissabon. Benfica hade med sig 3—1 från bortamötet och är synnerligen svårslaget på hemmaarenan. Men efter planenlig hemmaledning kom Tottenham tillbaka med två snabba mål av belgaren Nacer Chadli med drygt tio minuter. En straff på övertid, slagen i mål av brasilianen Lima, gav dock ett skakat Benfica 2—2.

Valencia följde upp 3—0 borta mot bulgariska Ludogorets Razgrad med 1—0. Lyon föll med 1—2 borta mot tjeckiska Plzen, men hade 4—1 att gå på.

AZ Alkmaar spelade 0—0 borta mot ryska Anzji Machatjkala och därmed räckte 1—0 från hemmamötet. Viktor Elm och Mattias Johansson spelade hela matchen för AZ och Denni Avdic är tredje svensk i klubben.

Napoli, Salzburg och Real Betis var också på god väg mot kvartsfinal i sina hemmamatcher — men slogs ut till slut.

Napoli tog ledningen i tungviktsmötet med Porto, som dock vände till 2—1 och då räckte det inte att Duvan Zapata kvitterade på tilläggstid. Porto gick vidare med 3—2 sammanlagt.

När Salzburg tog ledningen hemma mot Basel skämde bortasupportrarna ut sig och kastade in saker på planen. Matchen bröts för en stund och därefter gjorde Basel de två mål genom Marco Streller och Gaston Sauro som gav avancemang efter 0—0 i första mötet — trots att försvararen Marek Suchy fick rött kort redan i nionde minuten.

Det krävdes straffläggning för att avgöra derbyt mellan Real Betis och Sevilla. Betis hade 2—0, men tappade med samma siffror på hemmaarenan. När Sevillas målvakt Beto lyckades tippa Nonos straff utanför var Sevilla vidare med 6—5 totalt.

Publicerad 2014-03-21 kl 00:01