TV: Se Citys kross av mästarna

Europa League

Manchester City är klara för åttondelsfinal i Europa League efter att ha slagit ut de regerande mästarna Porto med sammanlagt 6-1. Hela 4-0 slutade kvällens match.

Manchester City - Porto 4-0
1-0 Sergio Agüero (1')
2-0 Edin Dzeko (76)
3-0 David Silva (84')
4-0 David Pizarro (86')

Varken Carlos Tevez eller Owen Hargreaves är registrerade till Europa League och hade alltså inte kunnat tas ut, oavsett om de varit i form eller inte.

Efter endast 19 sekunders spel tog hemmalaget ledningen. Efter ett slarvigt uppspel kunde Yaya Touré samla upp bollen och spela till en djupledsspringande Sergio Agüero som inte gjorde något misstag när han lågt till vänster placerade in ledningsmålet.

Drömstart för City som vann i Porto i förra veckan med 2-1. Målet var det snabbaste i denna säsongs Europa League, en sekund snabbare än Taisons mål mot Salzburg för Metalist Charkiv. Agüeros tjugonde mål denna säsong.

Efter knappa halvtimmen var Agüero nära sitt och Citys andra mål då han drog Helton i Portomålet som hade rusat ut utanför sitt straffområde. Agüeros avslut gick i en båge och dök ner på ribban - ytterst nära!

Porto spelade upp sig från den bedrävliga inledningen och skapade en del halvchanser, främst genom Hulk. Ställningen i halvtid förblev 1-0 till City.

City var nära ännu en drömstart i den andra halvleken efter att Agüero kommit loss på högerkanten och spelat in till David Silva. Silva lyckades dock inte få kontroll på bollen, metern från mållinjen.

James Rodríguez satte, vad han trodde, kvitteringen för Porto efter 56 minuter. Målet blev dock korrekt bortdömt för offside.

Efter en timmes spel råckade Nicolas Otamendi ut för en otäck olycka då han sparkades av lagkamraten Maicon som rensade undan bollen. Sparken såg på reprisbilderna ut att träffa den argentinske mittbacken i ögat, och målvakten Helton reagerade starkt efter händelsen. Otamendi verkade klara sig med synen i behåll, även om ett sår öppnat upp sig vid ögat. Han byttes ut mot Cristian Săpunaru.

Efter 66 minuter drog Yaya Touré på sig en varning efter att ha kapat Moutinho och ivorianen är avstängd i Citys första match i sin förmodade åttondelsfinal.

Med 76 minuter spelade avgjordes matchen efter att Agüero efter en soloprestiation spelat fram Dzeko som satte 2-0. Portos Fernando gick in hårt mot Agüero men missade som tur var argentinaren. Portospelarna ville ha offside på Dzeko men på reprisbilderna kan man se att det var ett korrekt mål. Rolando fick sin andra varning och fick lämna planen efter att ha klagat för mycket efter målet.

3-0 kom efter 84 minuter. Efter Portoslarv kunde inhopparna Dzeko och Pizarro samarbeta. Chilenaren spelade sedan fram Silva som stötte in bollen i mål. Pizarro skulle ha fortsatt framgång i sitt inhopp. Två minuter efter 3-0 satte chilenaren själv 4-0 efter att ett taffligt Portoförsvar låtit sig bli överspelade. Fint mål dock.

Matchen slutade 4-0 och City är nu klara för åttondelsfinal. För de regerande mästarna Porto tog äventyret slut i kväll.