TV: Sevilla krossade ineffektivt Fiorentina - regerande mästarna med ena benet i final

Europa League

De regerande mästarna tog en imponerande seger inför ett kokande Roman Sanchez Pizujan i mot Fiorentina i det första semifinalmötet i Europa League. Stor segerfixare för Sevilla blev tvåmålsskytten Aleix Vidal.

Sevilla är återigen framme i semifinal i Europa League och i år är det italienska Fiorentina som står för motståndet.

Andalusierna hoppades kunna spela till sig en betydande fördel inför returen i Italien om en vecka. Och dem lyckades.

Dock började det hela med att ett kokande Roman Sanchez Pizujan höll andan när Mario Gomez spelades fram i ett bra läge redan i den fjärde minuten. Tyskens avslut gick emellertid över och verkade fungera som en veckarklocka för Sevilla-spelarna.

Hemmalaget tog efter Gomez läge tag i taktpinnen och ägde under långa stunder boll och begränsade Fiorentina till att endast spela på sin egen planhalva.

I den 17:e minuten kom så också ledningsmålet genom Aleix Vidal som med en sträckt vrist vackert tryckte in bollen bakom Neto i Fiorentina-målet.

Efter att Sevilla tagit ledningen fick Fiorentina ett gyllene läge att kvittera men Matias Fernandez stod för en hårresande miss bara någon meter från mål och Sevilla gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Sju minuter in i den andra halvleken exploderade Sevilla-publiken återigen efter att Aleix Vidal utökade till 2-0 för de regerande mästarna. Netos ingripande vid 25-årige Vidals andra mål för kvällen lämnade mycket att önska då spanjoren retfullt enkelt placerade in bollen vid en blottad första stolpe.

Med kvarten kvar att spela blev Fiorentinas uppförsbacke än brantare efter att inbytte Kevin Gameiro påpassligt bredsidat in Sevillas tredje mål för kvällen.

Resterande delen av matchen var en enda lång styrkedemonstration från hemmalagets sida där dominansen i form av bollinnehav och kontroll av skeendet ute på plan var total från de regerande mästarnas sida.

Det kommer krävas något utöver det vanliga från Vinzeo Montellas Fiorentina på Artemio Franchi nästa vecka för att vända på sitt öde i detta dubbelmöte.

Så startade lagen:

Sevilla: Rico - Vidal, Carracio, Kolodziejczak, Tremoulinas - Krychowiak, M'bia, Reyes, Banega, Vitolo - Bacca.

Fiorentina: Neto - Tomovic, Savic, Rodriguez, Alonso - Fernandez, Badelj, Valero - Joaquin, Gomez, Salah.

Publicerad 2015-05-07 kl 23:30