TV: Sporting vände mot Athletic

Europa League

Diego Capel avgjorde matchen mellan Sporting och Athletic Bilbao med sitt mål tio minuter från slutet.

Det blev en mållös första halvlek mellan Sporting och Athletic trots ett par farliga chanser. Insúa hade en pressad frispark som Iraizoz hade problem med att parera, och van Wolfswinkel sköt tätt utanför efter ett inspel från höger.

Bilbao skapade en farlighet efter hörna då Llorente nådde högst med nickade bollen över. Lagen lyckades dock inte bryta dödläget under den första halvleken.

På en frispark kunde Aurtenetxe nicka in ledningsmålet för baskerna.1-0 på Athletics första riktiga farlighet i en fram tills dess ganska tillknäppt match. Kort efter ledningsmålet var Athletic ytterst nära att utöka sin ledning men Amorebieta träffade insidan av stolpen.

van Wolfswinkel var med 20 minuter kvar ytterst nära att kvittera för Sporting. Holländarens nick ett par meter i fritt läge framför mål hamnade dock utanför.

Kvitteringen kom i 76:e minuten efter att den förre Liverpoolspelaren Insua i fart nickat in 1-1 på en studsande boll.Capel gav sedan Sporting ledningen med ett lågt, pressat skott utanför straffområdet.

Matchen slutade 2-1 vilket ger Sporting ett litet övertag inför returen i Baskien nästa vecka.

Sporting - Athletic Bilbao 2-1

0-1 Aurtenetxe (54')

1-1 Insua (75')

2-1 Capel (80')