TV: Supertalangen ledde Ajax till seger i Belgien

Europa League

Ajax vann övertygande på bortaplan mot starka Anderlecht efter mål av bland annat Christian Eriksen.

Supertalangernas kamp. Lukaku mot Eriksen. Dansken vann den kampen.

Ajax vann borta mot Anderlecht med 3-0 och har tre sköna bortamål med sig till returen hemma i Holland.

I den 32:a minuten knoppade mittbacken Toby Alderweireld dit en hörna för Ajax. 1-0 mot Anderlecht. Christian Eriksen, supertalangen från Danmark, utökade i den 59:e minuten till 2-0 för bortalaget

Mourin El Hamdoui utökade i den 68:e minuten Ajax ledning till 3-0 med en behärskad lobb. I samband med målet byttes Anderlechts supertalang Romelu Lukaku ut. Seger för Eriksen i matchen-i-matchen alltså.

Anderlecht: Proto - Mazuch, Wasilewski, Juhasz, Lecjaks - Boussoufa, Kanu, Biglia, Gillet - Suarez, Lukaku.

Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind - Enoh, Eriksen, De Jong - Sulejmani, El Hamdaoui, Ebecilio.

Publicerad 2011-02-17 kl 21:15