Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE
47v

TV: Van Persie: "Kanske hade varit kvar i United nu om Sir Alex stannat"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Sir Alex Ferguson lockade Robin van Persie till Manchester United, och pensionerade sig en säsong senare. Om den tränarlegendaren hade stannat, hade kanske även van Persie gjort det.
- Det skulle kunna vara så att att jag hade varit en Manchester United-spelare i dag, säger anfallaren.

När Robin van Persie kom till Manchester United 2012 var det mycket tack vare Sir Alex Ferguson, som lyckades locka över den holländske anfallaren från Arsenal. Uniteds legendariske tränare försäkrade van Persie om att han skulle bli kvar i några år till. Men efter Premier League-titeln 2012/2013, som van Persie hade en stor del i, valde Sir Alex att pensionera sig.

Det blev två säsonger till för Robin van Persie i Manchester United innan holländaren flyttade till Fenerbahce. Men hade Sir Alez varit kvar hade även van Persie kunnat vara kvar, det menar anfallaren själv.

- Det kommer vi aldrig veta. Men det kunde ha blivit så. Det skulle kunna vara så att jag hade varit en Manchester United-spelare i dag. Det kommer vi aldrig veta. När jag skrev på var idén att Sir Alex skulle ha stannat ett par år till, men inom fotbollen så ändras saker. Så du kan inte planera för din väg eller tränarens väg. Saker ändras, positivt och negativt. I den här världen måste du hantera det som kommer och det är vad jag gjorde och vad alla gör, säger van Persie på presskonferensen inför Europa League-mötet mellan Manchester United och Fenerbahce.

Se ett utdrag från presskonferensen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-20 kl 09:55
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER