Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Uefa utreder läggmatcher

Uppemot 40 fotbollsmatcher i kvalen till Champions league och Uefacupen de senaste åren kan ha varit uppgjorda. Misstankarna rör främst östeuropeiska klubbar, uppger Peter Limacher som är chef för europeiska fotbollsförbundet Uefas disciplinnämnd.

- Klubbarna vet att de inte kommer att vara inblandade senare i turneringen och att de kommer att åka ur, så de bestämmer sig för att tjäna pengar på det, sade Limacher på ett möte i London på fredagen, uppger Sky News.

-I fallen som vi har sett, har det handlat om utstuderad riggning av matcherna. Först resultatet i halvtid och sedan efter 90 minuter.

Uefa har sedan tidigare utrett ett större antal fall och summan för antalet misstänkta matcher har det senaste året stigit från 25 till 40, enligt Limacher. De senaste 15 matcherna har spelats de senaste två åren.

Bland annat misstänks flera lag från Makedonien och i våras stängdes makedonska FK Pobeda av från Europaspel i åtta år. Klubben dömdes då som skyldigt till att medvetet ha förlorat mot ett armeniskt lag i kvalet till Champions league 2004.

Publicerad 2009-09-26 kl 10:09
Annons
Annons
Annons