United vände och vann svängig match på Cypern

Europa League

Det blev inhopparnas afton på Cypern.
Efter en kalldusch vände United till slut och vann med 3-2.
Stor segerregissör blev Marcus Rashford.

Efter att ha inlett med en vinst och en förlust i Europa League stod gruppjumbon Omonia för motståndet på Cypern under torsdagskvällen. Tre viktiga poäng stod på spel för United, både vad gäller självförtroendet efter derbykrossen mot City senast men även för att haka på gruppettan Real Sociedad.

United dominerade den första halvtimmen av matchen och det var egentligen bara en fråga om när och inte om bortalaget skulle ta ledningen. Bruno Fernandes lyfte bland annat bollen i ribban och Ronaldo, som för övrigt jagade mål nummer 700 i klubblagsfotbollen, stoppades av Omonias målvakt Fabiano från snäv vinkel.

Men i den 34:e minuten kom kallduschen. Hemmalagets Karim Ansarifad sprintade ifrån och placerade in 1-0 efter en kontring.

- Otroligt. Omonia gör 1-0. Hade varit ofarligt fram till dess. Dåligt misstag av Malacia, skriver Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst.

Erik ten Hag slösade sedan ingen tid och agerade direkt i pausvilan genom att byta ut just Tyrell Malacia och även Jadon Sancho som ersattes av Luke Shaw och Marcus Rashford. Bytena gav effekt omgående när Rashford satte dit 1-1 genom ett klassavslut i den 53:e minuten.

- Luke Shaw och Marcus Rashford kom in och det blev en enorm skillnad på vänsterkanten jämfört med första halvlek, sa Sky Sports Lewis Jones.

Det visade sig sedan onekligen vara inhopparnas afton. Tio minuter senare byttes Bruno Fernandes mot Anthony Martial och även det bytet innebar omedelbar succé. Fransmannen satte dit ledningsmålet efter bara en minut på planen, fint framspelad av Rashford.

Det blev dock dramatiskt på nytt. Efter att Rashford visat vägen igen och utökat till 3-1 i den 84:e svarade Omonia direkt när Panagiotou reducerade till 3-2 en minut senare. United höll sedan undan de sista minutrarna och klättrar nu till en andraplats i gruppen på sex inspelade poäng, tre poäng bakom Real Sociedad som har vunnit de tre inledande matcherna.

Omonia: Fabiano - Matthews, Miletic, Yuste, Lang, Lecjaks - Diskerud, Charalampous, Barker - Bruno, Ansarifard

Manchester United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Malacia - Casemiro, Eriksen - Antony, Bruno Fernandes, Sancho - Ronaldo.

Publicerad 2022-10-06 kl 20:45