Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:18

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MFF-reaktionerna efter CL-lotten: "Resten av Europa förväntar att vi ska bli överkörda"

14v

MALMÖ. Ett nytt Champions League-äventyr väntar Malmö FF i höst. 
Spelarna i laget reagerar olika på gårdagens lottning. 
- Med fotbollen vet man aldrig, vi kan ta en vinst här mot Juventus, mot Chelsea, säger vänsterbacken Martin Olsson.

Malmö FF lottades in i en Champions League-grupp med ryska Zenit St. Petersburg, italienska Juventus och titelhållaren Chelsea. Londonlaget och Juventus väntas ta platserna som ger avancemang till åttondelen, men MFF:s Erdal Rakip ser en tredjeplats – som skulle ge en playoff-plats till Europa League-slutspelet – som målsättning.  

- Absolut. Det är en svår grupp med tre bra motståndare – men ingenting är omöjligt. Vi vet att vi är starka här på hemmaplan och har under de andra Champions League-åren bevisat att vi kunnat utmana de stora lagen här hemma. Sedan vann vi inte förutom mot Sjakthar och Olympiakos då. Vi vet att vi är starka hemma och kommer så klart gå för den platsen, säger Erdal Rakip.

ANNONS

Malmö FF tog tre poäng under vardera gruppspel dessa tillfällen men slutade sist i grupperna. Den enda som varit med under alla tre åren är mittfältaren Erdal Rakip.    

- Skillnaden är att vi har en större trupp än tidigare. De åren hade vi kanske 14-15 bra, känns det som. Jag säger ingenting om dem andra, men vi har en mycket större trupp än tidigare, säger Rakip och fortsätter om motståndet i gruppen:

- Chelsea vann Champions League – det är två stora lag och det kommer bli två stora utmaningar för alla spelare. Men det är sådana här matcher man vill spela, för att testa sig själv och se vilken nivå man är på. 

Lagkaptenen Anders Christiansen är mer försiktig i sin målsättning.  

Vad säger du om motståndet? 
- Jo, de är väl väldigt duktiga alla tre. Så är det på denna nivån – det finns inga dåliga lag ju. Det ska bli intressant och spännande att se hur vi står upp mot den utmaningen som är att spela mot de bästa lagen i Europa, säger Christiansen.  

ANNONS

Vilket mål har ni?  
- Det har vi inte pratat om. Vi har Hammarby på söndag, och detta är så färskt fortfarande att vi inte hunnit prata om det. Vi har en jätteviktig match på söndag och sedan går det två veckor till. Därefter kan vi prata lite mer.  

Christiansen fortsätter:  

- Alla förvänta sig att vi ska förlora, och det stort. Det är bara vi själva och kanske våra egna supportrar som menar att vi har en chans. Resten av Europa förväntar sig att vi ska bli överkörda i alla sex matcher. Vi kan spela helt ledigt och bara överraska. Det handlar om att visa upp sig själv på ett bra sätt och inte bara försvara under 90 minuter i sex matcher, utan visa den kvaliteten som vi har byggt upp, få erfarenhet av att möta de bästa lagen, och bli bättre ju längre turneringen går. Jag tror att vi blir bättre i slutet av den snarare än i starten, när man vant sig vid tempot och sett lagens svagheter och styrkor. Jag tror att vi blir bättre ju fler matcher vi får, men det är bara att gå ut och spela vår fotboll och ser hur långt det räcker. 

ANNONS

Den danske landslagsmannen var med när MFF mötte Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinal säsongen 2018/19, och har tidigare mött dem och Juventus med Nordsjælland under Champions League-gruppspelet 2013/14.  

Nyförvärvet Martin Olsson ser glaset som halvfullt efter lottningen.  

- För min del vill jag bara ha tufft motstånd. Jag vill att det ska vara en upplevelse också och kunna spela mot bra motstånd. Sedan vet jag att vi har ett bra lag, kommer de hit till Malmö vet jag att vi kommer ge dem en bra match. Vi måste ha det tankesättet också, det kvittar vilket lag det är. Med fotbollen vet man aldrig, vi kan ta en vinst här mot Juventus, mot Chelsea. Det är mer bortamatcherna som kommer vara lite mer tuffa. Men jag tror att det kvittar verkligen vilka vi fick. Det är något vi ska njuta av, fansen också, säger Olsson.  

ANNONS

Den första gruppspelsomgången spelas den 14 och 15 september.   

Publicerad 2021-08-27 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto