Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dansk fotbollsstjärna ambassadör för VM i Qatar: "Skulle avråda henne"

Fifa

Nyheten om att Nadia Nadim blir VM-ambassadör togs först emot som ett aprilskämt. 
Men nu bekräftar Fifa samarbetet.
"Vi är glada över att kunna bekräfta att Nadia Nadim är ambassadör för VM i Qatar 2022", skriver en talesperson för Fifa.

Foto: Bildbyrån.

Den danska fotbollsstjärnan blir ambassadör för herrarnas fotbolls-VM i Qatar. Under fredagen berättade hon om den nya rollen för sina följare på Instagram. I videon säger hon bland annat att hon ser fram emot att vara ambassadör i Mellanöstern eftersom hon själv är född där, i Afghanistan.

I fredags var det den 1 april, och hon kom därför undan den värsta kritiken som annars hade fått ett större uppsving riktat mot henne, då det uppfattades som ett aprilskämt. Qatar är ett kritiserat land för deras förhållningssätt till mänskliga rättigheter.

Men nu har alltså Fifa bekräftat, till danska TV2, att det stämmer.

ANNONS

"Vi är glada över att kunna bekräfta att Nadia Nadim är ambassadör för VM i Qatar 2022", skriver en talesperson från Fifa.

Ett beslut som Jeppe Curth, ordförande för danska spelarföreningen, inte är positiv till.

- Om hon frågat oss om råd skulle vi avråda från att vara det, säger han till TV2.

Och han är inte den enda som ställer sig kritisk till beslutet. Även fler från danska spelarföreningen är kritiska, och utvecklar.

- Det är förstås hennes fria val att göra det, men vi i spelarföreningen tar avstånd från VM-slutspelet utifrån bland annat hur Qatar tilldelades VM genom korruption, hur man behandlar migrantarbetarna, deras syn på hbtqia+-personer och så vidare, säger föreningsdirektören Michael Sahl till nyhetsbyrån Ritzau.

Det är inte första gången Nadim kritiseras. I december var hon i Qatar, och uttalade sig då om att det är ett land som hjälper folk i nöd. Trots att minst 6 500 migrantarbetare har dött sedan VM-förberedelserna drog igång, enligt uppgifter från The Guardian.

ANNONS

SANNA SUNDBERG

Publicerad 2022-04-05 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto