POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
2v

Fifa öppnar för att ändra regelverket efter otäcka bilderna på Vertonghen

Foto: Bildbyrån.

Jan Vertonghen fick spela vidare mot Ajax- trots att han var märkbart groggy efter en smäll mot huvudet.
Nu öppnar Fifa för att regelverket kan komma att ändras.
- Tillfälliga inhoppare specifikt för hjärnskakning är en möjlighet, säger Michel D'Hooghe, ansvarig för medicinska kommittén i Fifa, till The Times enligt TT.

Otäcka scener utspelade sig efter en dryg halvtimme i mötet mellan Tottenham och Ajax. Mittbacken kolliderade med kollegan Toby Alderweireld i en situation i offensivt straffområdet och Vertonghen gick i gräset och blod strömmade ymnigt från hans näsa. Efter en stunds behandling kunde han åter äntra planen, men bara efter en halv minut fick han kliva av planen igen - då groggy efter smällen mot huvudet. Sedan byttes han ut.

Efter de obehagliga bilderna på belgaren öppnar nu Fifa för att förändra sitt regelverk och tillåta tillfälliga inhoppare när spelare undersöks för hjärnskakning.

- Tillfälliga inhoppare specifikt för hjärnskakning är en möjlighet och något som är värt att diskutera, säger Michel D'Hooghe, ansvarig för medicinska kommittén i FF, till The Times enligt TT.

Däremot menar han att det finns en risk med förslaget.

- Men om man sätter in någon i tio minuter och den förste spelaren återvänder till planen utan att värma upp ordentligt kommer det sannolikt att leda till muskelskador - och då får vi problem med det också.

Publicerad 2019-05-02 kl 09:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå