Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Infantino föreslår förändringar för afrikansk fotboll – vill spela afrikanska mästerskapen vart fjärde år

Gianni Infantino vill se en rad förändringar i afrikansk fotboll.
Bland annat vill Fifa-presidenten att afrikanska mästerskapen bara ska spelas vart fjärde år.
- Att ha afrikanska mästerskapen vartannat år, är det bra ur en kommersiell synpunkt?, säger han under ett seminarier i Marocko, enligt BBC.

Gianni Infantino, Fifas president, talade vid ett seminarier för den afrikanska fotbollskonfederationen, Caf, i Marocko där han föreslog en rad förändringar för den afrikanska fotbollen. Fifa-presidenten menade bland annat att det kunde ara bättre att hålla afrikanska mästerskapen var fjärde år till skillnad från vartannat år som är fallet i nuläget.

ANNONS

- Afrikanska mästerskapen genererar tjugo gånger färre än vad EM gör. Att ha afrikanska mästerskapen vartannat år, är det bra ur en kommersiell synpunkt? Har det utvecklat infrastrukturen? Fundera över att hålla det var fjärde år, sa Infantino under seminariet, enligt BBC.

Schweizaren pratade också om att utveckla afrikansk fotboll på ett större plan och menade att det finns tre områden där förbättring behövs – domarnivån, infrastrukturen och tävlingar. När det gäller domarna vill Infantino ta de 20 bästa domarna och se till att de blir helavlönade.

- Det är dags att sluta prata om förbättring inom afrikansk fotboll och istället gå till handling. Inget afrikanskt lag har vunnit VM och det finns åsikter om att afrikansk fotboll har gått bakåt, säger Infantino.

Fiffa har även gått ut med att organisationen vill se ett par ändringar inom tävlingsområdet för att förbättra den afrikanska fotbollen.

ANNONS

”Införande av ett Nations League för damer, mer frekventa ungdomsturneringar, fler ungdomskategorier, flyttandet av afrikanska mästerskapen till vart fjärde år och skapelsen av en ny afrikansk klubblagsturnering” skriver Fifa på sin Twitter.

Samtidigt presenterade Fifa-presidenten även ett program för förbättringar av infrastrukturen inom afrikanska fotboll. Samtliga 54 medlemsländer av Caf ska bygga en toppmodern arena, med hjälp av ett förslag där Fifa ska samla in en miljard dollar för att finansiera projektet.

- I länderna där det redan finns minst en väldigt bra arena kommer investeringarna att göras på andra sätt inom infrastrukturen, säger Infantino.

Publicerad 2020-02-01 kl 16:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto