Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Planerna om nytt klubblags-VM får vänta - Fifa tillsätter arbetsgrupp

Fifa

Fifa har varit positiva till att helt göra om klubblags-VM, samt skapa ett globalt Nations League.
Men efter uppgifter om hårt motstånd från Uefa bromsas planerna.
- Vi har tagit ett beslut om att tillsätta en arbetsgrupp, säger Fifa-presidenten Gianni Infantino.

Foto: Bildbyrån

Redan i april så rapporterade nyhetsbyrån AP om att Fifa hade stora planer på att göra förändringar i sin turneringsportfölj. Fifas planer var bland annat att göra om klubblags-VM till en turnering som spelas vart fjärde år i stället för som nu, varje år, samt utöka den från sju till 24 lag (med start 2021).

Uefa har varit kritiska till planerna hela vägen och presidenten Aleksander Ceferin sa i maj:

- Pengar styr inte, och den europeiska sportsliga modellen måste respekteras. Fotbollen är inte till salu. Jag kommer inte att låta någon offra dess strukturer på altaret för en högst cynisk och hänsynslös ekonomisk vinning.

ANNONS

Fifa har även haft planer på ett globalt Nations League. Enligt AP så hade Gianni Infantino hoppats att kunna säkra ett stöd för planerna under fredagens sammanträde av Fifas exekutivkommitté i Kigali, Rwanda. Men efter rapporter om att Uefa planerade att lämna sammanträdet om Fifa fortsatt skulle stå fast vid planerna så bromsas nu planerna.

- Vi har tagit ett beslut om att tillsätta en arbetsgrupp för att stärka upp diskussionerna om ett förbättrat klubblags-VM och ett världsomspännande Nations League, säger presidenten Infantino på en presskonferens.

- För att göra om klubblags-VM och att diskutera ett världsomspännande Nations League så har vi satt ihop den här arbetsgruppen som kommer att arbeta under Fifas exekutivkommitté och kommer senare att presentera de förslag som man kommer fram till på nästa sammanträde (i Miami i mars).

ANNONS
Publicerad 2018-10-26 kl 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto