Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Storklubbarna stöttar European Premier League - kan bli verklighet redan 2022

Fifa

Fifa vill starta European Premier League.
Turneringen kommer bestå av Europas bästa lag och förslaget backas redan av Liverpool och Manchester United.
Enligt Sky Sports kan turneringen bli verklighet 2022.

Foto: Bildbyrån.

Nyligen ville Liverpool och Manchester Uniteds ägare göra om Premier League helt och hållet. Projektet, som de kallade för "Project Big Picture", var tänkt att vara den "största förändringen under en generation" och skulle bland annat göra att Premier League skulle kapas med två lag.

Men Premier League meddelade själva, i ett pressmeddelande i förra veckan, att projektet inte kommer att bli av.

Liverpool och United vill dock fortsatt få till en förändring i den europeiska fotbollen.

Sky Sports uppger under tisdagen att Fifa har planer på att starta en ny europeisk turnering, som de kallar för European Premier League – ett förslag som redan nu backas av just Liverpool och Manchester United.

ANNONS

Turneringen kommer att innehålla 16-18 lag, vars matcher kommer att spelas kontinuerligt under den europeiska säsongen där de bäst placerade lagen kommer att göra upp i ett slutspel – där vinnaren kommer att belönas med en prissumma som kan överstiga en miljard kronor.

Utöver United och Liverpool ska flera lag i England, Frankrike, Tyskland och Spanien vara i samtal om att bli en del av turneringen. Ännu är inget klart men enligt Sky kan det komma att bli officiellt redan i slutet av den här månaden.

Vidare uppger Sky att Wall Street-banken JP Morgan är i förhandlingar om att göra ett lån på 4,6 miljarder pund, omkring 52 miljarder kronor, för att få till en finansiering av den nya turneringen.

Det är dock inte säkert om Uefa stöttar planen, då den nya turneringen kan få enorma konsekvenser för Champions League – Uefas flaggskepp och stora inkomstkälla. Om Uefa inte ställer sig bakom Fifas turnering skulle det bli juridiskt svårt att införa den nya turneringen innan det nya Champions League-formatet ändras 2024.

ANNONS
Publicerad 2020-10-20 kl 16:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto