Baniyas tog en viktig seger mot Al-Ittihad.
Då blev Isaac Kiese Thelin målskytt i 3-1-segern.
Det är hans tredje mål sedan flytten till Förenade Arabemiraten.

I somras var Isaac Kiese-Thelin tillbaka i Anderlecht, efter utlåningar till först Malmö FF och sedan turkiska Kasimpasa. I Belgien var han fortsatt utanför tränarens planer och det var därmed dags för en permanent flytt.

Efter flertalet turer stod det klart att svensken värvades av Baniyas i Förenade Arabemiraten. Sedan dess har spelat tio matcher i ligan, där han bidragit med två mål och en assist.

Under lördagseftermiddagen var han med från start när Baniyas ställdes mot Al-Ittihad, som hade placeringen ovanför dem i tabellen. Då tog de en viktig seger i den tajta tabelltoppen. Matchen började bra för Kiese-Thelin och lagkamraterna, då de tog ledningen redan efter två minuter.

Efter en knapp halvtimme skrev även svensken in sig i målprotokollet, när han satte 2-0. Motståndarna reducerade till 2-1 under andra halvlek. Men Baniyas släppte inte sina tre poäng, utan matchens första målskytt, Mohammed Al-Hammadi utökade deras ledningen till 3-1 vilket blev slutresultatet. Segern innebär att de gick om motståndarna i tabellen.

Publicerad 2022-01-08 kl 16:00