Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Morais om MFF-kontakterna, Elmander-nobb och miraklet att leva

Sverige (herr)

Fotbollskanalen On Tour är tillbaka. Idag gästas programmet av Jose Mourinhos förre högra hand, Jose Mourais, som berättar om sina diskussioner med Malmö FF.
- Hade varit en dröm att träna klubben, säger han.  

Patrick Ekwall och Olof Lundh är på plats nere i Antalya inför kvällens match mellan Sverige och Turkiet. Under förmiddagen så träffade duon på en gammal bekantskap i Jose Morais, Assyriskas förre tränaren som under senaste åren varit Jose Mourinhos närmsta man.

Tillsammans med den portugisiska stortränaren så har Morais varit tränare i storklubbar som Real Madrid, Inter och Chelsea. Idag har han däremot gått över till att själv vara huvudansvarig då han jobbar i den turkiska klubben Antalyaspor - mycket tack vare en viss Samuel Etoó.

- Samuel var vår spelare i Inter och även i Chelsea under vårt första år där. Vi har en väldigt bra relation och när jag lämnade London-laget så frågade han mig ifall jag vill komma hit (Antalya) och bli tränare, säger Morais.

Annons

50-åringen som har en svensk fru berättar också om kontakterna han haft med Malmö FF och att han i framtiden vill träna klubben.

- Det pågick samtal med klubben när jag befann mig i Real Madrid. Vi behöll kontakten och sa att i fratidien skulle det kunna ske då det är en stor dröm för mig. 

Varför hände det inte?
- Det var en mix av saker. Jag bestämmde mig för att stanna med Mourinho ett tag till, för det är först nu som det blivit dags för mig att tänka på min egen karriär. Självklart så har jag en större möjlighet idag att börja tänka på en flytt till Sverige.

Se hela Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovanför. 

Publicerad 2016-03-24 kl 13:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto